Tolteekse-Nahuatl Traditie uit Mexico, workshops, ceremonie, healing, obsidiaan, door lineagekeepers Alma en Xolotl, vrouwenworkshop, kosmische dans

Kanexia Baarn

Alma en Xolotl

Lineage-keepers van de aloude Mexicaanse Traditie

Woensdag 27 september t/m dinsdag 3 oktober 2017 

alma-and-xolotl_jose-luis-chavez-alma-santiago-martinez_mexica-lineagekeepers_nahuatl_toltec-aztec

Update 26 september: de workshop op zondag 1 oktober is qua inhoud heel waardevol gewijzigd. Xolotl gaat deze dag ook uitleg geven van de Azteekse kalender!

Alma en Xolotl uit Mexico, nieuw in Baarn

Met veel vreugde kondig ik het bezoek aan van Alma en Xolotl uit Mexico. Zij zijn lineagekeepers van de aloude Mexicaanse traditie.
Alma, psychologe en krachtige traditionele healer is samen met haar echtgenoot Xolotl, hoogleraar, lineage-keeper en uitdrager van de aloude Mexicaanse wijsheid een week bij Kanexia.
Een prachtig paar, universitair geschoold en tegelijkertijd vertegenwoordigers van de oude vrouwelijke en mannelijke wijsheid van hun aloude cultuur.

Dit jaar zijn zij voor het eerst in Baarn, dankzij Terra Sacra, Alice Kromhout en Peter Bakkes, met wie ik ook reeds lange tijd al het bezoek aan Baarn organiseer van de Qero-sjamanen uit Peru.

Alma en Xolotl geven prachtige workshops, waaronder het werken met obsidiaan als healing-tool, een speciale vrouwen-kracht-workshop, een workshop rond de creatie-kracht van dans, ceremonies, persoonlijke consulten: healingsessies en Mexicaanse horoscoop. Ook geven zij uitleg over het wereldbeeld van “de Mexica” en haar oude wijsheid.

We begroeten van harte: Nahuatl genezeres Alma Santiago Martinez en haar man José Luis Chavez Martinez, wiens Nahuatl naam Xolotl is – de God van Vuur en Licht en de tweeling van Quetzalcoatl.

Via het facebook-event kun je updates lezen
Van harte aanbevolen zijn de berichten van Alice Kromhout, die nu op bezoek is bij Alma en Xolotl, in Mexico-city. Zij deelt hier de foto’s en video’s van de ceremonies die men nu gezamenlijk doet. (In het inmiddels al door vier aardbevingen binnen korte tijd getroffen Mexico.)

Wie zijn Alma en Xolotl?

Alma, traditionele healer en psychologe.
Alma is opgeleid tot psychologe op de “Universidad Nacional Autónoma de México”.
Al haar traditionele kennis komt van de lijn van haar grootmoeders uit Tenochtitlan, Veracruz en Oaxaca.
Zij past deze kennis toe als heler en als moeder. Samen met haar partner Xolotl is zij Lineage Keeper van de oude Nahuatl traditie.
Daarnaast heeft zij een uitgebreide kennis en ervaring met Obsidiaan als helings-methode.
In Mexico-stad wordt zij door velen als één van de krachtigste traditionele healers beschouwd.

Xolotl, hoogleraar en lineage-keeper van de aloude Mexica-traditie
Jose Luis Chavez Martinez was van jongs af aan geïnteresseerd in de Nahuatl cultuur en wijdt zich aan het begrip en de overdracht van voorouderlijke kennis, zoals wereldbeeld, filosofie, astrologie, dans en natuurlijk de Nahuatl taal.
Ook heeft hij basiskennis van de Maya taal en cultuur.
Zijn kennis van astrologie is veelomvattend en hij geeft workshops en privéles in astrologische berekeningen volgens de Aztekenkalender.
Momenteel is hij hoogleraar aan de Nationale Autonome Universiteit van Mexico in Meso-Amerikaanse studies. Docent van klassieke Nahuatl taal in de Nationale School voor Antropologie en Geschiedenis, docent Nahuatl taal en cultuur aan het Instituut voor Hoger Secundair Onderwijs Mexico Stad.
Naast werk voor behoud en verspreiding van de Nahuatl taal in verschillende regio’s van het grondgebied Mexica is hij oprichter en hoofd van Tlatlatzinc (de Thunder Clan), een groep ceremoniele dansers die de oude traditie van de Mexica-volken van Mexico in stand houden.

Volgens Xolotl worden de moderne Mexica-mensen niet noodzakelijkerwijs in Mexico geboren. Op dit moment zijn er veel mensen die deze tradities in het verleden hebben ervaren en nu terugkeren om zich opnieuw te verbinden met de oude wijsheid.

alma-and-xolotl_-kanexia_lineage-keepers_mexico_shamanisme_tolteken_baarn

Programma: woensdag 27 september t/m dinsdag 3 oktober

NB: bij aanmelding vóór 14 september krijg je vroegboek-korting

 

Woensdagavond 27 September
Introductie-ceremonie met informatie over de aloude Mexicaanse wijsheid, stromingen, volken, culturen en tradities en het wereldbeeld van “de Mexica”
tevens nadere info over de diverse workshops

alma-en-xolotl_vuur_sjamanisme_lineage-keepers_mexico_tolteken_nahual_ceremonie_moeder-aarde_kanexia

Alma en Xolotl zullen de avond openen met het groeten van de 6 richtingen.
Daarna vertellen zij uitgebreid over het wereldbeeld van “de Mexica” en over de verschillende aloude Mexicaanse tradities, stromingen, volken en culturen.
Deze avond is een prachtige gelegenheid om kennis te maken met dit mooie paar dat de vrouwelijke en mannelijke wijsheid van de Nahuatl cultuur vertegenwoordigt. Ook geven zij uitleg over het werk wat zij nu in Baarn gaan doen, over de workshops, de ceremonie en de persoonlijke sessies.
Tevens is er gelegenheid zijn om de diverse artikelen zoals o.a. obsidiaan, sahumadores (kelk om copal te branden) en traditionele kleding te bekijken en aan te schaffen.
Tijdstip: 19.30 uur tot ± 22.00 uur
Prijs: 20€ ( 10€ voor wie al een workshop heeft geboekt. Mocht je naar aanleiding van deze avond één of meer workshops boeken dan krijg je 5-10€ korting)

 

Donderdag 28 September
Vrouwen-kracht-workshop met healing-tools van Obsidiaan

pachamama_vrouwen-workshop_alma-en-xolotl_sjamanisme_obsidiaan_ei_spiegel_kanexia_indigenous

In deze mooie workshop zal Alma de helende werking van Obsidiaan toelichten en de werkwijze met de verschillende vormen waarin obsidiaan wordt bewerkt: De bal, het ei, het potlood, de spiegel en de munt.
Speciale aandacht zal besteed worden aan het werken met het ei van obsidiaan als hulpmiddel om sexuele trauma’s en blokkades te verwerken.
De workshop is alleen voor vrouwen.
Deze prachtige workshop onder begeleiding van Alma, is dus speciaal voor vrouwen.
Hoewel obsidiaan uiteraard ook door mannen gebruikt kan worden, zullen we in deze workshop vooral het werk met het ei van obsidiaan uitleggen. Obsidiaan is een krachtig mineraal, ontstaan uit lava in het diepst van Moeder Aarde. Voor sommigen kan de werking ervan soms zó krachtig zijn dat ze er aan moeten ‘wennen’. Daar het ons verbindt met de diepe, donkere groet van de Moeder helpt het ons onze zware energie te kunnen kanaliseren, terug te geven aan de Aarde zodat er weer ruimte komt voor de lichte energie die Zij ons terug geeft. Ook leren we werken met de bal, de munt en het potlood, de andere vormen waarin de obsidiaan door Mexicaanse ambachtslieden wordt geslepen. De kennis die Alma van haar grootmoeders heeft geërfd zal zij aan ons doorgeven zodat we kunnen leren er voor onszelf en anderen mee te werken.

Tijdstip: 10.00 uur tot ± 17.00 uur
Prijs: 150€ bij reservering en aanbetaling vóór 14-09-2017;  daarna 165€

 

Vrijdagavond 29 September en Zaterdag 30 September
Tezcatlipoca, Spiegel van Obsidiaan

spiegel-obsidiaan_mexico_lineage-keepers_sjamanisme_healing-tool_tolteken_nahual_

In deze workshop, die Xolotl voor het eerst in Europa deelt, zullen wij leren werken met de spiegel van obsidiaan, die ons leert die aspecten van onszelf onder ogen te komen die wij tot nu toe niet hebben willen zien. Op deze manier leren wij onze schaduwen te omarmen en tot onze bondgenoot te maken zodat wij tot ons volle potentieel als onderdeel van de kosmos kunnen komen.
Vrijdagavond starten we met een inleiding tot de kennis van Tezcatlipoca; de spiegel van obsidiaan, de smeulende spiegel, het innerlijk wezen.
Paden en handelingen van het verleden gaan niet verloren, maar worden opgenomen in de grote takken van de stamboom die ons hart en gezicht tekenen en voor een groot deel onze levenscyclus beïnvloeden.
De Tezcatlipoca-kennis helpt ons een scala van mogelijkheden te ontdekken om ons menselijk potentieel te ontwikkelen en het mysterie van onze aanwezigheid te doorgronden.
Door te werken met de spiegel van obsidiaan, wat we zaterdag doen,  gaan wij op zoek naar onze ¨Yaotl¨, de vijandelijke krijger, die aspecten van ons ego die we liever niet zien en waar we zelfs bang voor kunnen zijn. Door de essentie van ons innerlijke wezen te leren kennen en accepteren kunnen we de “verstrikkingen” van ons ego verwijderen en tot ons volle potentieel komen.
Tijdens de workshop word ook uitleg gegeven van de andere healing-tools van obsidiaan, dus de bal, het ei, het potlood en de munt.

Tijdstip: vrijdag 19.00 uur tot ± 22.00 uur; zaterdag 10.00 uur tot ± 17.30 uur
Prijs: 195€ bij reservering en aanbetaling vóór 14-09-2017; daarna 225€

 

Zondag 1 Oktober
Mihtotilzcayotl  en Tonlamatl– Kosmische Dans, Kosmische Kennis van het oude Mexico, uitleg van de Azteekse kalender

alma-and-xolotl_-kosmische-dans_mexico_lineage-keepers_tolteken_nahual_sjamanisme_kanexia

Kom jouw kosmische identiteit en verantwoordelijkheid ontdekken op deze prachtige dag vol ceremonie en wijsheid.
Xolotl zal ons de Azteekse kalender uitleggen die, net zoals de Maya kalender, veel synchroniser met de kosmos is dan de Gregoriaanse kalender.
Aan de hand van deze wijsheid zullen hij en Alma ons begeleiden in een prachtige ceremonie van dans die ons helpt om onze relatie met de kosmos te ervaren. Het is niet nodig om te kunnen dansen, het zijn eenvoudige passen en er wordt niet van ons verwacht dat we die perfect leren uitvoeren in één dag. Het ritme van de drums en de bewegingen zijn als een offer aan het geheel waarvan wij deel uitmaken. Ieder van ons heeft haar of zijn eigen plek in de kosmos. Het is tijd voor ons om die plek in te durven nemen en ons bewustzijn te activeren zodat wij tot ons volle potentieel komen.
Alma en Xolotl tonen ons het belang en de betekenis van de wijding van de dans en hoe we samen met de creatieve energieën van het universum dansen en met de vier elementen die de fundamenten van onze wereld vormen.

Tijdstip: 10.00 uur tot ± 18.00 uur
Prijs: 150€ bij reservering en aanbetaling vóór 14-09-2017; daarna 165€

 

Zondagavond 1 oktober
Tzoalli Ceremonie, voor Moeder Aarde

alma-and-xolotl_-nw-3_ceremonie-moeder-aarde-2

Een offer van verzoening met Moeder Aarde waarbij we dankzegging doen voor alles wat wij ontvangen voor ons bestaan. Met verschillende authentieke Mexicaanse ingrediënten waaronder amarant en tequila zal door twee door Alma en Xolotl aangewezen deelnemers een “Tzoalli” worden gevormd onder begeleiding van Alma en daarna aan alle deelnemers uitgedeeld.
Met uitleg van deze traditie door Xolotl.
Tijdstip: 19.30 uur tot ± 22.30 uur
Prijs: 35€

Persoonlijke consulten: Zowel Alma als Xolotl zijn beschikbaar voor privé sessies

Healingen door Alma, woensdag 27 september t/m dinsdagochtend 3 oktober
gedurende het gehele verblijf, wanneer er geen andere activiteiten zijn

Alma geeft krachtige healingen waarbij zij onder meer gebruik maakt van de traditionele methodes zoals ze die van haar grootmoeders heeft geleerd. Ook heeft zij een uitgebreide kennis en ervaring met Obsidiaan als helings-methode.
In Mexico-stad wordt zij door velen als één van de krachtigste traditionele healers beschouwd
Prijs: 100€ per sessie van 1 uur

 

Tonalamatl = Geboortekaart, Geboorte-horoscoop volgens de Mexicaanse / Azteekse Astrologie door Xolotl
woensdag 27 september t/m dinsdagochtend 3 oktober

alma-en-xolotl_geboortekaart_mexicaanse-astrologie_horoscoop_nahual_tolteken_sjamanisme_kanexia

Xolotl geeft een duiding van je geboorte-horoscoop vanuit de Mexicaanse / Azteekse astrologie. Hij maakt daartoe je persoonlijke geboortekaart (Tonalamatl) waarbij tevens je Nahuatl naam onthuld zal worden.

Hiermee kom je te weten welke energieën volgens de Azteekse astrologie jouw leven beïnvloeden en welke energieën uitgekozen zijn door jouw Nahual(Bron) om je ervaringen te verrijken.
Tijdens de sessie met Xolotl geeft hij je een uitleg van de energieën in je geboortekaart. Uit de verschillende invloeden kies je twee stromingen waar je bewust mee wilt werken en daarmee stelt Xolotl je Nahuatl naam vast.
Jouw naam wordt vervolgens als pictogram op je geboortekaart getekend toegevoegd.
Het resultaat is een prachtige collage van de energieën die op jouw levenspad aanwezig zijn, wat je inzicht geeft in de uitdagingen die zich in je dagelijks leven voordoen.

Van te voren hebben we je gegevens nodig: plaats, datum en tijdstip van geboorte. Je ontvangt dan een prachtige kaart met authentieke pictogrammen die jouw Tonal naam bepalen.
Prijs: Alleen geboortekaart 85€
Geboortekaart plus persoonlijke uitleg 150€

Overige praktische informatie:

Locatie: Kanexia, Prinses Marielaan 5, 3743 JA, te Baarn, en zie de contactpagina
Aanmelden: dit kan van te voren via de contactpagina
Nadere informatie: ga daartoe svp ook naar de contactpagina
Zo nodig verwijs ik voor meer inhoudelijke informatie door naar Alice Kromhout van Terra Sacra.
Tijdstippen: Een half uur voor aanvang van een workshop of ceremonie ben je al welkom. Koffie en thee staan dan voor je klaar.
Deelnamekosten: Alle prijzen zijn inclusief koffie/thee en kleine versnaperingen.
Na aanmelding ontvang je verdere gegevens over de betaling.
Taal: Alma en Xolotl spreken Spaans en Alice Kromhout van Terra Sacra vertaalt naar het Nederlands en/of Engels.
Overnachtingen: Er is in en rondom Baarn volop keuze, graag geef ik daarover advies, en zie ook de contactpagina

alma-en-xolotl_mexico_lineage-keepers_oude-traditie_sjamanisme_tolteken_nahual_kanexia_workshops_ceremonie