Inca-sjamanen van Qeros uit Peru bij Kanexia in Baarn

Kanexia Baarn

Het is al een jarenlange traditie, vanaf 2006, dat ik hier bij Kanexia in Baarn één of tweemaal per jaar bezoek heb uit Peru van traditionele Inca-sjamanen. Zij delen hun aloude wijsheid in workshops, begeleiden prachtige ceremonies en zijn beschikbaar voor individuele consulten waarin zij healing-sessies en inwijdingen geven.

jose en don alejandro en dona marquesa_15 mei 2014_baarn_3 - kopie - kopie

Met grote vreugde en dankbaarheid mag ik weer de komst aankondigen van Qero-sjamaan, Paqo-Nusta, Doña Marquesa Apaza Flores

In juni 2017 is Doña Marquesa weer terug in Baarn.
Zie de agenda voor een eerste blik op haar programma.

Of ga meteen naar deze pagina met haar programma voor juni 2017

 

 

 

In Februari 2017 is Doña Marquesa weer terug in Baarn

Programma Doña Marquesa voor 9 t/m 19 februari 2017:

Vrijdagavond 10 februari: Hoocha-Despacho-Ceremonie. Hoocha is zware energie
Zaterdag 11 februari: Heling-Workshop: Hoocha-Cleaning en werken met de mesa en de elementen
Zondag 12 februari: Heling-Workshop: in het teken van de 7 Archetypen, Soul-retrieval en de banden van bescherming
Woensdag 15 februari: Traditionele Inca Groeps-Despacho-Ceremonie
Vrijdagavond 17 februari t/m zondagmiddag 19 februari: Chaka-workshop
Alle overige dagen zijn gereserveerd voor individuele consulten met Dona Marquesa, dus voor helingsessies en inwijdingen.

Lees hier meer over het programma met Dona Marquesa in februari 2017

 

Doña Marquesa is terug in Baarn
in juni 2016

In juni 2016 komt Dona Marquesa 2x  in Baarn. Noteer alvast de data: het eerste weekend van juni (3, 4 en 5 juni) en vanaf de zomerzonnewende, 20 juni t/m 27 juni. Met mooie ceremonies, workshops en persoonlijke consulten voor healingsessies en inwijdingen.
Lees hier alles over het programma met Dona Marquesa in juni 2016

Update 27 april: 
Programma met Dona Marquesa in juni 2016:
Vrijdagavond 3 juni: Welkoms-Ceremonie-avond met Despacho en Vuurceremonie
Zaterdag 4 Juni: Workshop Introductie Inca-Sjamanisme
Zondag 5 juni: Workshop Chumpi-Wisdom, inclusief Chumpi-healing
Maandag 20 juni, vanaf 17.00 uur: Viering van de Zomerzonnewende, inclusief potluck-dinner
Donderdagavond  23 juni:  Viering van het Feest van de Pleyaden
Vrijdagavond 24 juni t/m zondagmiddag 26 juni: Chaka-Workshop
Persoonlijke consulten vinden plaats op de tussenliggende dagen.

Meer info over deelnamekosten en andere details volgt spoedig.
Lees hier alles over het programma met Dona Marquesa in juni 2016

 

Doña Marquesa najaar 2015:

Kijk alvast ter inspiratie hieronder voor haar programma van afgelopen najaar…

dona Marquesa nw

 

Doña Marquesa is een krachtige jonge medicijnvrouw, een Paqo-Nusta, van de Q’ero Natie uit Peru, de laatste afstammelingen van de Inka priesters. Doña Marquesa komt van een lange lijn van bekende medicijnmannen en -vrouwen. Zij is geboren in de traditionele Q’ero-gemeenschap Kiko, waar ze ook is opgegroeid.

Dona Marquesa in Peru_Qeros_Kanexia_munay-ki_sjamanisme

Doña Marquesa geeft blijk van haar kracht, zuiverheid en verbondenheid met de tradities van haar voorouders. Haar humor is verfrissend, haar bescheidenheid ontwapenend maar vooral haar open hart waardoor zij zich zowel in ceremonies als in helingen en inwijdingen laat leiden laat niemand die haar ontmoet ongeroerd.
In een tijd dat de vrouwelijke energie zich sterk manifesteert om de balans tussen de twee polen te herstellen is Doña Marquesa een inspiratie voor iedereen die de kans heeft om haar te ontmoeten.
Door haar tante Doña Maria, laatste Alto Mesayoq van de Q’ero-gemeenschap, is zij aangewezen als degene die de wijsheid van de Alto Mesayoq volgens Q’ero traditie zal uitdragen, omdat de Apu’s, de hoge bergen van de Andes, haar als zodanig accepteren.

Dona Marquesa is in Baarn
van 16 t/m 21 oktober
en van 19 t/m 26 november

Haar agenda in Baarn luidt als volgt:

Dona Marquesa_Jose de Graaf_Kanexia_20150416 - kopie

 

Update 8 oktober: Tot onze grote verrassing en eer komt Naysha Silvo Romano, een medicijnvrouw uit de jungle van Peru ook naar Baarn bij de Welkoms-Vuurceremonie voor Doña Marquesa! Lees meer>

dona Marquesa_mei 2015_kanexia-tuin

* Vrijdag 16 oktober: Welkomsvuur: Vuurceremonie en introductie-teachings uit bergen en uit de jungle van Peru. Naast Doña Marquesa hebben wij als grote verrassing ook de eer om Naysha Silvo Romero te ontvangen, een medicijnvrouw uit de jungle van de Amazone.
In een tijd dat de vrouwelijke energie zich sterk manifesteert om de balans tussen de twee polen te herstellen is Doña Marquesa een inspiratie voor iedereen die de kans heeft om haar te ontmoeten. Daarom willen wij je graag deze gelegenheid bieden en zullen wij haar bezoek beginnen met een mooie, informele avond, afgesloten met een vuurceremonie. Dona Marquesa zal de essentie van de oude wijsheid van haar volk, de Qeros, met je delen.
Naysha zal vertellen over de Curanderita, de medicijnvrouwen uit de Amazone-jungle en over haar documentaire-project “Medicine Women-The awakening of Women”
Het wordt een informele avond waarin je ook de gelegenheid hebt om vragen te stellen aan beide medicijnvrouwen.

* Zaterdag 17 oktober: Mesa-feest, Een Feest van Verbinding

* Zondag 18 oktober: Weefworkshop: Weef je Wereld: traditionele Qeros-weefkunst: weefdemonstratie, zelf een origineel Qeros-armbandje, een Watana, maken en meer leren over de achtergrond en betekenis van de weefkunst van de Qeros. Deze workshop vervalt, in plaats daarvan is er nu ruimte voor persoonlijke consulten.

* Zondag 18, maandag 19 en dinsdag 20 oktober: Persoonlijke consulten voor healingen en inwijdingen

* Vrijdagmiddag 20 nov.: Middag workshop de Chaka, de 7 inwijdingen van het Regenboogpad van hart tot hart.  Een Mini-workshop of Korte training ter voorbereiding op de Advanced Chaka Workshop
Ook toegankelijk wanneer je niet aan de Advanced Chaka workshop deelneemt.

* Vrijdagavond 20 t/m zondagmiddag 22 november: Workshop Advanced Chaka
Een Verdieping van de 7 inwijdingen van het Regenboogpad Van Hart tot Hart
De hectiek van ons westerse leven maakt dat we vaak onbedoeld zware energie als stenen in een rugzak met ons meetorsen. Doña Marquesa leert ons praktische toepassingen om meer in balans te zijn. Met een reis door haar belevingswereld en meer in echte verbinding met de kracht van Moeder Aarde. Ook is er aandacht aan de praktische toepassing van de energie van de regenboogbrug en hoe wij daarmee onszelf en anderen kunnen helpen.

* Woensdagavond 25 november: Traditionele Groeps-Despacho-ceremonie voor heling en transformatie tijdens de volle maan met vuurceremonie

* Donderdag 19, vrijdagochtend 20, maandag 23, dinsdag 24, woensdag 25 november overdag en donderdag 26 november:  Persoonlijke Consulten (Healingen en Inwijdingen)

Dona Marquesa_Kanexia_sjamanisme_qeros_Nusta Karpay_Chaka_Chakaruna_Munay-ki_Jose de Graaf

Net als de vorige keren wordt Doña Marquesa Apaza Flores ook nu weer liefdevol begeleid door Peter en Alice van Terra Sacra.

Peter&Alice Bakkes-Kromhout vormen samen Terra Sacra
In 2009 kwamen zij in aanraking met Don Alejandro Apaza Machacca. Geraakt door de puurheid waarmee deze grote kleine man de wijsheid van zijn volk in onze wereld probeert uit te dragen zochten zij hem op in zijn gemeenschap in de hoge Andes, waar zij een bijzondere band hebben opgebouwd met zijn familie.

Beiden zijn zij door Don Alejandro ingewijd tot Pampamesa Paqo en ontvangen nog steeds van hem ieder jaar de Mosoq Karpay (vernieuwde energie). Inmiddels hebben zij zes jaar ervaring met het begeleiden van Don Alejandro en Ñusta Paqos (medicijnvrouwen) van zijn familie.

Dona Marquesa_Peter en Alice_kanexia_20150416_

Alice heeft door deze nauwe samenwerking geleerd om hun traditionele taal, Q’echua, te begrijpen en te vertalen.
In Mei 2014 brachten zij voor het eerst de jongste dochter van Don Alejandro, Doña Marquesa, mee naar Europa en dat bleek een verrassende nieuwe samenwerking in te luiden.
Doña Marquesa is een jonge medicijnvrouw . Zij is geboren in de traditionele Q’ero-gemeenschap Kiko waar ze ook is opgegroeid. Door haar tante Doña Maria, laatste Alto Mesayoq van de Q’ero-gemeenschap, is Doña Marquesa aangewezen als degene die deze wijsheid van haar gemeenschap zal uitdragen, omdat de Apu’s, de hoge bergen van de Andes, haar als zodanig accepteren.
Tijdens haar eerste reis werd zij tot verrassing van Peter en Alice bevestigd door haar tante als Alto Mesayoq.

weven_dona Maria

Het is voor het eerst dat een vrouw van de Q’ero gemeenschap zonder man uit haar cultuur naar buiten treed als medicijnvrouw. Bijgestaan in ceremonies door Peter in zijn hoedanigheid als Pampamesa Paqo geeft zij blijk van haar kracht, zuiverheid en verbondenheid met de tradities van haar voorouders. Haar humor is verfrissend, haar bescheidenheid ontwapenend maar vooral haar open hart waardoor zij zich zowel in ceremonies als in helingen en inwijdingen laat leiden laat niemand die haar ontmoet ongeroerd.
In een tijd dat de vrouwelijke energie zich sterk manifesteert om de balans tussen de twee polen te herstellen is Doña Marquesa een inspiratie voor iedereen die de kans heeft om haar te ontmoeten.

2015-05-18 12.36.05 - kopie

Nieuwsgierig? Kijk alvast even naar haar programma van afgelopen voorjaar
Lees meer>