Qero sjamanen uit Peru bij Kanexia Baarn Dona Marquesa juni 2016

Kanexia Baarn

Het is al een jarenlange traditie dat ik hier bij Kanexia in Baarn een of tweemaal per jaar bezoek heb uit Peru van traditionele Inca-sjamanen. Zij delen hun aloude wijsheid in workshops, begeleiden prachtige ceremonies en zijn beschikbaar voor individuele consulten waarin zij healing-sessies en inwijdingen geven.

Het actuele aanbod van Doña Marquesa voor juni 2016
kun je lezen door even verder naar beneden te scrollen…

 

Don Alejandro_ Dona Marquesa_Jose de Graaf_Kanexia_sjamanisme_Munay-ki_Nusta Karpay_Chakaruna_power of the heart

De Inca-sjamanen, of paqo’s, zoals zij zichzelf noemen, waar ik mee werk en die mijn teachers zijn, komen uit de Qero-gemeenschap. Deze Qéros, directe afstammelingen van de Inca’s, zijn meesters in het beoefenen van de energetische geneeskunst voor heling en transformatie voor de mens en de aarde. Zij zijn pas 60 jaar geleden uit hun schuilplaats, hoog in het Andes gebergte in Peru gekomen, om hun traditie nu in de Westerse wereld uit te dragen. Hun leer en wijsheid is zuiver gebleven.

weven_dona Maria

Een nieuwe tijd
Evenals bij andere oude culturen, wordt ook bij de Inca’s gesproken over de komst van de Nieuwe Tijd. Dit wordt ’De Taripay Pacha’ genoemd, dit betekent ’De Tijd waarin wij ons Ware Zelf ontmoeten”. De huidige tijd is de voorbereidingsfase op de beloofde Gouden Tijd van Harmonie, met vreugde, overvloed en wereldvrede op onze planeet. Onze tijd nu kenmerkt zich door onrust op allerlei terreinen, waarin materialisme, dualiteit en het gevoel afgesplitst te zijn van Eenheid, waardoor machtsmisbruik en uitbuiting tussen mensen en volkeren verspreid zijn. Die afsplitsing heerst ook tussen mensen en de natuur en Moeder Aarde. Met als gevolg uitputting en vervuiling van al wat ons in leven houdt, lucht, water en een vruchtbare bodem. Nu gaan we de reis maken van verbinding van hoofd en hart, naar voelen en intuïtie, innerlijk weten, als ware scheppers met de manifestatie van een verbindende vrouwelijke energie.

Als mensheid keren we van schijnbare afgescheidenheid terug naar het bewust-zijn van verbondenheid, naar eenheid met ieder en al wat leeft, met de natuur, Moeder Aarde en het gehele universum en onze Bron. Naar Ayni, zoals de Inca’s zeggen. Dit is de kern van de Andes-traditie. In “Ayni” betekent dat we weer gaan leven volgens de heilige wet van wederkerigheid waarin dienstbaarheid, geven en delen belangrijk is, zonder het eigenbelang voorop te stellen.

In verbinding
Het is een feestje om de Qéros persoonlijk te ontmoeten en hun liefde, eenvoud en kracht te ervaren. Om te zien hoe zij één zijn met de wind, het water en het vuur. Hoe zij werken met de alom aanwezige levende energie, en hoe hun relatie is met Moeder Aarde, de Zon, de Maan en de Sterren. Dit delen zij graag met ons. Daarom reizen zij vanuit hun leefgemeenschap hoog in het Andesgebied, in de bergen in Peru om ons te ontmoeten.

Dona Marquesa in Peru_Qeros_Kanexia_munay-ki_sjamanisme

Met grote vreugde en dankbaarheid mag ik weer de komst aankondigen van Inca-Medicijnvrouw, Qero-sjamaan, Paqo-Nusta, Doña Marquesa Apaza Flores

 

dona Marquesa nw

Doña Marquesa is terug in Baarn
in juni 2016

Samen met Peter Bakkes en Alice Kromhout van Terra Sacra, haar vaste begeleiders, assistenten en vertalers, verheug ik me enorm op haar komst en de geschenken die Doña Marquesa deze keer meebrengt: persoonlijke consulten, bekende en nieuwe workshops, bekende, nieuwe en zelfs voor Nederland unieke ceremonies uit het hoge Andesgebergte.

Wat kan iemand uit Peru voor mij betekenen?
Hoe kun je in de hectiek van het westerse bestaan meer in balans leven?
Hoe kom je in een betere relatie met Moeder Aarde?
Hoe kun je jezelf en anderen beter van dienst zijn?
Heb jij deze vragen weleens?

Wij weten toch allemaal hoe moeilijk het soms is om in het hectische ‘westerse’ leven de connectie met Pachamama, met Moeder Aarde, zuiver te houden. Onze dagelijkse beslommeringen zorgen er vaak voor dat we uit balans raken en de zware energieën met ons mee torsen als stenen in een rugzak. We kunnen het ons gemakkelijker maken wanneer we meer leren van de belevingswereld van de Qero-gemeenschap. Van jongs af aan heeft Doña Marquesa haar leven in ceremonie doorgebracht, van zonsopgang tot zonsondergang is zij in echte verbinding met Pachamama. Kleine persoonlijke ceremonies maken een belangrijk deel uit van haar leven. Door ons bewust te worden van de gedachte achter deze ceremonies kunnen wij leren om in ons eigen leven ook weer die oude wijsheid die in ons allen huist, te herinneren.

Van harte welkom!
Iedereen is van harte welkom bij alle activiteiten.
Het maakt niet uit of je eerder al wel of niet hebt kennis gemaakt met het Inca-sjamanisme.

 20150517_Bloemen bij het vuur_Dona Marquesa_resized

In juni 2016 komt Dona Marquesa 3x  in Baarn. Eerst tijdens het eerste weekend van juni (3, 4 en 5 juni)  t/m 8 juni, dan voor 3 extra dagen van 15 t/m 17 juni voor voor persoonlijke consulten en dan weer vanaf 20 juni (met de viering van de zomerzonnewende) t/m 28 juni. Met mooie ceremonies, workshops en persoonlijke consulten voor healingsessies en inwijdingen.

Aanmelden graag via de contactpagina

 

Dona Marquesa_Kanexia_sjamanisme_qeros_Nusta Karpay_Chaka_Chakaruna_Munay-ki_Jose de Graaf

Programma met Dona Marquesa in juni 2016:

 

Vrijdagavond 3 juni: Welkoms-Ceremonie-avond met Traditionele Inca-Groeps-Despacho en Vuurceremonie voor healing en transformatie. Deze avond staat tevens in het teken van de nieuwe maan. Een prachtige gelegenheid om datgene wat jou niet meer dient in je leven los te laten en nieuwe energieën op je pad uit te nodigen.
Maar ook om je dankbaarheid te uiten.
Je persoonlijke intenties kunnen allerlei zijn: gezondheid, emoties, je relaties met andere mensen, je werk, je huis, je relatie met de natuur, om een project waaraan je werkt meer kracht te geven, of om een nieuwe richting op te gaan in je leven.
Wil je weten wat we tijdens de Despacho-ceremonie en vuurceremonie doen en wat het voor jou kan betekenen, kijk dan hier op deze pagina

Zaterdag 4 juni: Workshop De Magisch wereld van  Inca-Sjamanisme. Aan de hand van storytelling en oefeningen maken we een reis door magische wereld van de Inca’s met uitleg over de drie werelden en de archetypen die van belang zijn voor de Qero-sjamanen. Lees meer >

Zondag 5 juni: Workshop Chumpi-Wisdom, Chumpi-stenen zijn belangrijke instrumenten voor heling, verbinding en bescherming, die je voor jezelf of voor anderen kunt gebruiken. Deze dag leer je meer over de betekenis en je gaat zelf werken met deze Chumpi-stenen. Lees meer >

Woensdag 15 t/m vrijdag 17 juni: 3 extra dagen met Persoonlijke sessies door Inca-Medicijnvrouw Dona Marquesa uit Peru
Lees meer > 

Maandag 20 juni, vanaf 17.00 uur: Viering van het Midzomerfeest, de viering van de Zomerzonnewende, NB: deze viering is op 15 juni geannuleerd.
Lees meer >  

Donderdagavond  23 juni:  Viering van het Feest van de Plejaden, met despacho en vuurceremonie. Dit is wel het meest belangrijke feest wat de Qeros en de Inca’s jaarlijks vieren. En uniek dat we dit nu met Doña Marquesa in Nederland mogen ervaren. Ieder jaar in de nacht van 23 op 24 juni vieren de Q’eros het feit dat de Plejaden weer zichtbaar worden. De Plejaden zijn heel belangrijk in de Inca mythologie. Het is volgens de Inca’s de plek waar wij vandaan komen en ook weer naar terugkeren als wij ons leven als mens op Moeder Aarde beëindigen. Zo is het dus de plek van onze voorouders maar ook van onze nakomelingen. Lees meer >

Vrijdagavond 24 juni t/m zondagmiddag 26 juni: Chaka-Workshop.
De Brug van Hart tot Hart. De 7 Inwijdingen van het Regenboogpad. Zeven kleuren, zeven paden, zeven niveaus van heling en bewustzijn.

Een workshop met de meest originele en fundamentele inzichten van de Qeros uit Peru. Lees op deze pagina alles over de Chaka-Workshop

Persoonlijke consulten vinden plaats op de tussenliggende dagen, op 6 t/m 8 juni en van 15 t/m 17 juni en vanaf 20 juni t/m 28 juni
Alle informatie over de persoonlijke consulten, healingen en inwijdingen, de kosten en de wijze van aanmelden, kun je bekijken op deze pagina.

Aanmelden en alvast voor meer info: graag via de contactpagina 

dona Marquesa_mei 2015_kanexia-tuin

Doña Marquesa

Doña Marquesa is een krachtige jonge medicijnvrouw, een Paqo-Nusta, van de Q’ero Natie uit Peru, de laatste afstammelingen van de Inka priesters. Doña Marquesa komt van een lange lijn van bekende medicijnmannen en -vrouwen. Zij is geboren in de traditionele Q’ero-gemeenschap Kiko, waar ze ook is opgegroeid.

Doña Marquesa geeft blijk van haar kracht, zuiverheid en verbondenheid met de tradities van haar voorouders. Haar humor is verfrissend, haar bescheidenheid ontwapenend maar vooral haar open hart waardoor zij zich zowel in ceremonies als in helingen en inwijdingen laat leiden laat niemand die haar ontmoet ongeroerd.
In een tijd dat de vrouwelijke energie zich sterk manifesteert om de balans tussen de twee polen te herstellen is Doña Marquesa een inspiratie voor iedereen die de kans heeft om haar te ontmoeten.
Door haar tante Doña Maria, laatste Alto Mesayoq van de Q’ero-gemeenschap, is zij aangewezen als degene die de wijsheid van de Alto Mesayoq volgens Q’ero traditie zal uitdragen, omdat de Apu’s, de hoge bergen van de Andes, haar als zodanig accepteren.

Dona Marquesa_Peter en Alice_kanexia_20150416_