Midzomerfeest Zomerzonnewende viering met traditionele Inca-despacho-ceremonie en vuurceremonie

image_thumbnail_007

Viering van het Midzomerfeest
de Zomerzonnewende
met

Traditionele Inca groeps despacho ceremonie
en vuurceremonie

Vrijdagavond 21 juni

19.00 – 22.30 uur

Update 21 juni 08.00 uur:
De ceremonie-avond gaat helaas niet door….

EEN DESPACHO-CEREMONIE IS EEN ZEER KRACHTIGE CEREMONIE VOOR HELING EN TRANSFORMATIE
VOLGENS DE OUDE INCA-TRADITIE

We gaan de zomerzonnewende vieren die plaats vindt op 21 juni.
We maken tegelijkertijd gebruik van de energie van de volle maan van maandag 17 juni en het feest van de Plejaden op maandag 24 juni


De zon staat op zijn hoogste punt. De zon, de bron van creatie… Een prachtig energetisch moment voor net dat duwtje in de rug dat je nu nodig kunt hebben.

 

We maken samen een kleurrijk dankoffer voor Moeder Aarde, dat vervolgens aan het vuur gegeven wordt.  Deze ceremonie is een prachtige gelegenheid om datgene wat jou niet meer dient in je leven los te laten en nieuwe energieën op je pad uit te nodigen. Maar ook om je dankbaarheid te uiten en/of gebeden voor jou en je geliefden kracht te geven.

Iedereen is van harte welkom!

Wat vieren we?
Vrijdag 21 juni is de dag van de zomerzonnewende. Het Midzomerfeest.
De zon staat op zijn hoogste punt. Het is de langste dag van het jaar. Vanaf de winterzonnewende rond 21 december werden de dagen steeds langer. Na 21 juni worden de dagen weer korter. Het is een moment in het jaar dat gevierd werd en wordt door alle oude volkeren overal ter wereld. Belangrijke monumenten vind je daartoe terug bij Stonehenge in England of in Mexico bij de diverse oude tempels van de Maya’s.

De Qero-gemeenschap, de Inca-sjamanen waar ik mee werk en mijn teachers, vieren nog jaarlijks op 24 juni het feest dat de Plejaden weer zichtbaar zijn aan de hemel. Het is hun belangrijkste feest in het jaar. De Maori vieren dat ook en noemen het Matariki. 

 


(voor meer uitleg en achtergrond over het Feest van de Plejaden zoals de Qero dit vieren verwijs ik graag naar de pagina over de ceremonie die we vorig met Dona Marquesa en Don Maximo uit Peru hebben gevierd)


De zon staat op zijn hoogste punt. De zon, de bron van creatie… Een prachtig energetisch moment voor net dat duwtje in de rug dat je nu nodig kunt hebben.

Het is voor ons een mooi en krachtig moment om stil te staan hoe het leven je gaat, zo halverwege het jaar. Wat gaat goed, waar ben je minder tevreden over, wat schenkt je vreugde, waar loop je over te tobben, waar ben je dankbaar voor, wat kun je vaarwel zeggen, waar wil je extra energie in investeren? En dat op alle vlakken: werk, gezondheid, relaties, huis en noem maar op…Een prachtig moment dus voor bezinning.

 

Wat kan een Despacho-Ceremonie voor jou betekenen?
Deze ceremonie is een prachtige gelegenheid om datgene wat jou niet meer dient in je leven los te laten en nieuwe energieën op je pad uit te nodigen.
Maar ook om je dankbaarheid te uiten.
Je persoonlijke intenties kunnen op elk gebied liggen, die voor heling of transformatie in aanmerking komen voor jezelf of voor je geliefden: gezondheid, emoties, je relaties met andere mensen, je werk, je huis, je relatie met de natuur, om een project waaraan je werkt meer kracht te geven, of om een nieuwe richting op te gaan in je leven…

Wat doen we tijdens een Despacho-Ceremonie?
Tijdens de ceremonie maken we gezamenlijk een despacho, een kleurrijke mandala van allerlei natuurlijke ingrediënten. In de despacho gaan bloemen, suiker, rijst, mais en vele andere ingrediënten, elk met een eigen symbolische functie en betekenis. Iedere deelnemer legt haar/zijn eigen wensen en intenties in de despacho. Daartoe ontvang je een kintu (3 blaadjes) waarin je jouw persoonlijk gebedje kunt inblazen. De kintu wordt gezegend en in de despacho gelegd. Al deze blaadjes samen van de hele groep, vormen het bed waarop wij onze gaven aan Pachamama, aan Moeder Aarde, gaan leggen. Wanneer de despacho klaar is, gaan we samen naar buiten om de despacho aan het vuur te offeren, zodat alle energie en intenties die er ingebracht zijn kunnen transformeren. Deze nieuwe energie wordt ingeblazen in jouw energie-systeem.

Je bent ook van harte uitgenodigd om iets mee te nemen dat in de despacho of aan het vuur geofferd kan worden. Iets wat voor jou symbool staat voor de intentie van de avond en/of  wat passend is bij jouw eigen wensen van dit moment.
Denk daarbij wel aan natuurlijke materialen die wel brandbaar en niet schadelijk zijn voor Moeder Aarde. Bloemen zijn altijd een mooi geschenk aan de despacho of het vuur.

 

 

Praktische informatie:
Update 21 juni 08.00 uur:
De ceremonie-avond gaat helaas niet door….

Datum: Vrijdag 21 juni 2019
Tijdstip: 19.30 uur tot ca 22.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Locatie: Kanexia, Prinses Marielaan 5, te Baarn. Direct aan het NS-station gelegen, met gratis parkeren op nog geen 4 minuten loopafstand.
Aantal deelnemers: max 15
Kosten: 25 euro, incl. koffie en kruidenthee
Routebeschrijving: zie de contactpagina
Aanmelden: Van te voren via de contactpagina
NB:  Na je aanmelding ontvang je een “officiële” bevestiging met oa de betalingsgegevens en verdere praktische informatie

Meenemen:
*Sokken / sloffen voor binnen
*Warme kleding / schoeisel voor buiten bij het vuur
en als je wilt:
*Iets persoonlijks om aan de despacho of aan het vuur te geven. Bloemen zijn altijd mooi, maar ook andere natuurlijke en brandbare materialen zijn goed.
*Ceremoniële voorwerpen, of andere voor jou dierbare voorwerpen voor het gezamenlijke altaar.
*Muziekinstrumenten voor bij het vuur

Routebeschrijving: zie de contactpagina

Aanmelden: Van tevoren via de contactpagina