Met Inca-sjamaan uit Peru: Advanced Chaka Workshop

Kanexia Baarn

Met Doña Marquesa,
Inca-medicijnvrouw uit Peru

dona Marquesa nw

Advanced Chaka-Workshop
Een verdieping van
De 7 Inwijdingen van het Regenboogpad
Van hart tot hart

 Hoe kun je in de hectiek van het westerse bestaan meer in balans leven?
Hoe kom je in een betere relatie met Moeder Aarde?
Hoe kun je jezelf en anderen beter van dienst zijn?

 Vrijdagavond 20 november – zondagmiddag 22 november 2015

2015-05-25 09.21.14 - kopie

De Chaka Workshop

Chaka in quechua betekent ‘brug’. Maar de Q’eros, die deze Inka taal nog steeds in zuivere vorm spreken, zien niet de constructie die wij voor ons geestesoog zien als we dit woord horen. Zij voegen er onmiddellijk aan toe :
‘sonqo a sonqo’, ‘van hart tot hart’ en geven er zo een energetische betekenis aan. Dit is één van de vele voorbeelden waarom deze prachtige taal zo moeilijk te vertalen is in onze logische westerse talen.

Toen Alice Kromhout en Peter Bakkes Don Alejandro vroegen ons de meest originele en fundamentele inzichten van zijn voorouders, de Inka priesters uit de hoge Andes, te leren, aarzelde hij geen moment. Dat moest de inwijding van het Regenboogpad zijn. Dit is een inwijding die alle jonge mensen in de Q’ero traditie ontvangen en die herhaald wordt als iemand ‘van het rechte pad’ afdwaalt door eigen keuzes of door andere omstandigheden in hun leven.
In deze workshop wordt ons geleerd de zeven paden van de kleuren van de Regenboog te bewandelen, iedere keer de vibratie verhogend, elk pad met zijn eigen heling en op elke kleur een diepe verbinding leggend met het bijbehorende element. Deze workshop in al zijn pure en diepzinnige eenvoud, creëert een prachtige energetische brug tussen onszelf en de elementen, de kosmos en onze goddelijke Moeder en Vader.
Het leert ons het pad van de Regenboog te bewandelen om uiteindelijk de ‘regenboogbrug’ te kunnen vinden die ons terugbrengt naar onze kosmische oorsprong.
Zeven kleuren, zeven paden, zeven niveaus van heling en bewustzijn.

chaka kleed

ADVANCED CHAKA WORKSHOP
Tijdens deze drie dagen durende workshop, van vrijdagavond 20 november t/m zondagmiddag 22 november 2015,  zullen wij dieper ingaan op wat wij tijdens de Chaka Workshop hebben geleerd.
Wij weten allemaal hoe moeilijk het is om in het hectische ‘westerse’ leven de connectie met Pachamama, met Moeder Aarde, zuiver te houden. Onze dagelijkse beslommeringen zorgen er vaak voor dat we uit balans raken en de zware energieën met ons mee torsen als stenen in een rugzak. Doña Marquesa zal ons meenemen op een reis door de belevingswereld van haar volk. Van jongs af aan heeft zij haar leven in ceremonie doorgebracht, van zonsopgang tot zonsondergang is zij in echte verbinding met Pachamama. Kleine persoonlijke ceremonies maken een belangrijk deel uit van haar leven. Door ons bewust te worden van de gedachte achter deze ceremonies kunnen wij leren in ons eigen leven onze persoonlijke rituelen te ontwikkelen.
Bovendien zullen wij tijdens deze workshop aandacht besteden aan de praktische toepassing van de energie van de regenboogbrug en hoe wij daarmee onszelf en anderen kunnen helpen.
Hoewel bedoeld voor Chakaruna, zoals wij diegenen noemen die met ons de workshopdagen van de Chaka, de Brug, hebben beleefd, stellen wij deze workshop open voor iedereen die al met de Paqo’s, de sjamanen of medicijnmensen uit Peru heeft gewerkt en/of kennis heeft gemaakt met hun Inka-teachings.
Waar mogelijk zullen we buiten in de natuur werken.

veer en mesa

Chaka, Advanced Chaka (we blijven deze naam met een knipoog gebruiken) en Ñusta Karpay:
De Ñusta Karpay werd ontwikkeld vanuit de Q’ero Andestraditie door Don Mariano, Doña Maria en Don Alejandro  in nauwe samenwerking met onze lieve vriendin Karen van Doesburg…De teachings uit de workshop De Chaka, ligt ten grondslag aan de teachings van de Ñusta Karpay.
Zij, Don Mariano, Doña Maria en Don Alejandro, hebben deze kennis over de Ñusta’s  van hun (voor-)ouders naar buiten gebracht om ons NU terug te brengen naar harmonie en de kloof te overbruggen tussen de werelden van de wijsheid van het hart en onze westerse wereld. Om nu heel te zijn met onze natuur in haar al grootsheid. Om angst en polariteiten te overstijgen vanuit liefde,
vanuit een brug van hart tot hart…

Dona Marquesa Jose Peter en Alice  workshop voorjaar 2015 Kanexia

Workshoptijden:
Vrijdagavond 20 november: start om 19.00 uur tot ca 22.00 uur
Zaterdag 21 november en zondag 22 november: van 9.30 uur tot ca 18.00 uur

Praktische informatie:
Datum: Vrijdagavond 20 november va 19.00 uur t/m zondagmiddag 22 november ca 18.00 uur
Locatie: Kanexia, Prinses Marielaan 5, te Baarn. Direct aan het NS-station gelegen
De praktijk/trainingsruimte is het witte gebouwtje aan het einde van de oprit.
Parkeren: gratis bij restaurant De Generaal of bij NS-station
Workshoptijden: Vrijdagavond 20 november: start om 19.00 uur tot ca 22.00 uur
Zaterdag 21 november en zondag 22 november: van 9.30 uur tot ca 18.00 uur
Aantal deelnemers: max 12
Graag geef ik advies voor een leuke Bed & Breakfast in Baarn.

Deelnamekosten: 350 euro, inclusief lunch, koffie/thee en lichte versnaperingen

Aanmelden: Via de contactpagina

Dona Marquesa_Peter en Alice_kanexia_20150416_

Voorbereidings-Middag-Mini-Chaka-workshop:
Voor diegenen die voor het eerst kennis maken met de Inka-mystiek en voor hen die de Chaka-workshop nog niet hebben gevolgd, organiseren wij een speciale korte training op vrijdagmiddag met Doña Marquesa om de Advanced Chaka Workshop meer toegankelijk te maken.
Hierin brengen we je op de hoogte van de begrippen en de basisprincipes die gedeeld zijn in de Chaka-Workshop, en die nodig zijn om deze verdiepings-workshop te kunnen volgen.
Deze Mini-Workshop is van 14.30 uur (inloop vanaf 14.00 uur) tot 17.00 uur en kost 35 euro.
NB: ook wanneer je niet aan de Advanced Chaka Workshop deelneemt, kun je deze Mini-Workshop bijwonen. De kosten zijn dan 50 euro.

Het maakt niet uit of je eerst de Chaka of eerst de Advanced Chaka volgt…

Doña Marquesa is dit najaar tweemaal bij Kanexia, in oktober en november.
Zie hier haar totale programma.