Karen van Doesburg, een prachtige Inca-medicijnvrouw, is overleden


Kanexia Baarn

 

Karen van Doesburg,
een prachtige Inca-medicijnvrouw,
is overleden

Karen _mei 2009_met don Alejandro en dona maria -

Bij zoveel mensen die ooit iets gedaan hebben met het Inca-sjamanisme en de Qeros uit Peru, is Karen Van Doesburg uit Zwolle met haar praktijk Pacha Sonqo, Hart van de Aarde, persoonlijk of van naam bekend. Door wie ze was en door haar werk, heeft ze de levens van een ontelbare hoeveelheid mensen verrijkt. Met hart en ziel heeft ze de Inca-traditie, het Pad van het Hart, uitgedragen in Nederland met haar energiewerk, haar trainingen, workshops, ceremonies, haar reizen naar Peru, haar ontvangsten van de Qeros tweemaal per jaar. Alles gericht op het helen van de mensheid, op het openen van ons hart, om in onze kracht te staan, in liefdevolle verbinding met alles en iedereen, voor respect en waardering van Moeder Aarde in al haar grootsheid. Haar creativiteit deelde Karen in haar Inca-werk en in haar kunst. Ze laat prachtige schilderijen en foto’s na.

Karen_collage

Maandag 16 maart is Karen op 49-jarige leeftijd overleden.
Vereerd en dankbaar voel ik me dat ik haar heb gekend. Een groot gedeelte van de sjamanistische opleiding bij de Four Winds van Alberto Villoldo hebben we samen gedaan, evenals vele workshops met de Qero-sjamanen uit Peru. Ook de eerste training en de inwijdingen van de Munay-ki in Nederland hebben we samen gedaan bij Don Francisco uit Peru met Wake en Kinlen Wheeler uit Amerika. In al die jaren hebben we samen diepe, innerlijke processen ervaren, tranen van vreugde en verdriet gedeeld én heel veel plezier gehad.

Karen_collage gathering

Nusta Karpay
Vooral dankzij Karen is de eerste training van de Nusta-Karpay in Nederland gestart, in oktober 2009. De 7 inwijdingen van de Nusta Karpay werden toen voor het eerst naar de Westerse wereld gebracht en doorgegeven door de Paqo’s Don Alejandro en Doña Maria uit Peru. Ikzelf zat in een groep een half jaar later en heb deze inwijdingen ontvangen van Don Alejandro en Don Mareano. De Nusta Karpay is het Inca-pad van de vrouwelijke heelwording, in diepe verbondenheid met Moeder Aarde. Over deze 7 Godinnen-Inwijdingen heeft Karen een boek geschreven, dat nog gepubliceerd gaat worden.

 

karen - kopie

Er zijn geen woorden,
Er rest de eindeloze verbinding,
En al zijn je ogen gesloten,
Je licht van liefde en je lach blijven stralen…
Je prachtige werk leeft voort, ook door je boek over de Nusta’s,
Dankbaar ben ik voor je schoonheid en je licht,
Voor je liefde, je wijsheid en je prachtige daden,
Dankbaar dat ik samen met jou het Pad van het Hart mocht lopen,
Dankbaar dat ik afgelopen dinsdag aanwezig was,
bij de laatste door jou geregisseerde ceremonie,
Bij het aardse afscheid van jou,
een krachtige medicijnvrouw, een sweet nusta, een prachtige godin

Urpichay Sonqoy

 

Karen krt 2 - kopieKaren dit voorjaar in Nieuw Zeeland, ondanks heftige tegenslagen tijdens haar ziekte, nog vol met mooie plannen…

Afscheid

Karen despacho_foto BM
Bij de afscheidsceremonie afgelopen dinsdag in Dalfsen bij Isis Sofia, waren zo’n 300 mensen aanwezig en aansluitend vond de crematie in besloten kring plaats in Zwolle.
Over deze indrukwekkende ceremonie, die ondanks het verdriet over het heengaan van Karen, heel licht was, precies zoals Karen het zelf wenste, heeft Karina Stelloo een mooie tekst geschreven: Hemelreis

rainbow-gras_zon

Tijdens de ceremonie voor Karen in Nederland waren Alice Kromhout en Peter Bakkes van Terra Sacra samen met Doña Marquesa en haar echtgenoot Maximo ook voor Karen in ceremonie in het haar zo geliefde Peru, in Lima:

Karen_afscheidceremonie_peru_lima_24 mrt 2015_dona Marquesa_alice

Alle Licht, Liefde en Kracht wens ik voor haar echtgenoot Bert, haar dochters Mirte en Sterre en alle andere familie en vrienden

Karen krt 1 - kopie

Tenslotte eindig ik graag met de woorden uit haar overlijdensbericht:

Bezie de vrouw als een godin
Wier bijzondere energie zij is,
En eer haar in die staat

karen_foto

Lieve Karen,
Voor altijd zusters, in verbinding, in Munay
Urpichay Sonqoy

José de Graaf, 26 maart 2015