Inca-Sjamanisme-Medicijnvrouw uit Peru-Hoeders van de Aarde-Wisdomkeepers- in Baarn-juni 2018

Kanexia Baarn
Inca-sjamanisme is voor iedereen!
Het is al ruim 10 jaar traditie dat ik hier bij Kanexia in Baarn een of tweemaal per jaar bezoek heb uit Peru van traditionele Inca-sjamanen. Zij delen hun aloude wijsheid in workshops, begeleiden prachtige ceremonies en zijn beschikbaar voor individuele consulten waarin zij healing-sessies en inwijdingen geven.

Don Alejandro_ Dona Marquesa_Jose de Graaf_Kanexia_sjamanisme_Munay-ki_Nusta Karpay_Chakaruna_power of the heart

Elke keer is het een feestje de verbinding tot stand te kunnen brengen tussen deze kleine krachtige en kleurrijke mensen van de hoge bergen die nog zo puur en waarlijk natuurlijk leven en genezen en ons hier in het westen. Wij die zoveel van hun kunnen leren over liefde, de kracht van het hart, gedragen worden en dankbaarheid voor Moeder Aarde en onze kosmische bron. Hoe levenskrachtig en vreugdevol het is om je weer te herinneren hoe het is om te praten met de wolken, de bomen, de rivieren en de wind….

Voor meer achtergrond en uitleg over wie Doña Marquesa is, wat zij doet, waarom en waar zij vandaan komt, kijk svp op deze pagina

Bezoek maart 2019: 

Inca-Medicijnvrouw Dona Marquesa uit Peru komt in maart 2019 weer samen met haar echtgenoot Don Maximo naar Baarn.
Opnieuw zullen zij ons dan verblijden met workshops, ceremonies en healing-sessies.
Het zijn 2 weken vanaf ca dinsdag 19 maart 2019 t/m woensdag 3 april 2019.
In het kort het programma:
De Lente-equinox, op woensdag 20 maart, gaan we samen vieren met een mooie ceremonie in de avond. Op donderdag 21 maart is het volle maan. En vrijdag 22 maart is het Wereld-waterdag. Ook mooie krachtige dagen voor ceremonie…
Vrijdag 22 maart ‘s avonds hebben we een water-ceremonie, waarbij elke deelnemer een bij het water passende inwijding ontvangt.

We hebben 2 weekenden met workshops: 1 weekend de Chaka-workshop (vrijdagavond 29 maart , zaterdag 30 maart  en zondag 31 maart), en een dag met de Healing-workshop (zaterdag 23 maart de hele dag), verder een halve dag voor een prachtige ceremonie met een groeps-inwijding van de Mosoq Karpay met een persoonlijke despacho en afsluitend een vuurceremonie. (zondagmiddag  24 maart).

De dagen tussen de workshops en ceremonies zijn Dona Marquesa en Don Maximo beschikbaar voor persoonlijke consulten, dus voor healing-sessies en inwijdingen.
Wil je op de hoogte zijn van de data en het programma, geef je dan op voor de nieuwsbrief: aanmelden voor de nieuwsbrief

Dit is van vorig jaar, van juni 2018!:
Bezoek Doña Marquesa en Don Maximo in Baarn
van 13 t/m 27 juni 2018

marquesa-en-maximo-aan-titicacameer-kintu

Dit jaar komt Doña Marquesa opnieuw naar Europa en Baarn en deze keer is zij voor het eerst vergezeld door haar echtgenoot Don Maximo.
Zij zijn beide paqo’s, medicijnmensen die de oude Inca-traditie in stand houden.

marquesa-en-maximo-lachend_20180620_161407

Doña Marquesa is een krachtige jonge medicijnvrouw uit de Qero-natie van Peru, de laatste afstammelingen van de Inca-priesters en zij komt van een lange lijn van bekende medicijnmannen-en vrouwen, sjamanen. Door haar tante Doña Maria is zij aangewezen als degene die de wijsheid van de Alto-mesayok volgens de Qero-traditie zal gaan uitdragen.
Don Maximo is een Pampa-mesayok en net als Doña Marquesa is hij geboren en opgegroeid in Kiko, één van de nog bestaande Q’ero gemeenschappen.

Het paar woont al vele jaren in de stad Cusco, waar hun kinderen een goede school kunnen bezoeken maar heeft een traditionele woning en vee in Kiko, hoger in de bergen, waar de schoolvakanties worden doorgebracht.

Don Maximo heeft van o.a. zijn vader Don Julian de oude wijsheden a.h.w. ‘met de paplepel’ meegekregen en hij is een leerling van zijn schoonvader Don Alejandro.

maximo-met-fluit_20180620_183206_001

Nu hun 3 kinderen wat ouder zijn en door hun grootouders opgevangen kunnen worden, is Don Maximo heel erg blij om zijn vrouw nu voor het eerst te kunnen vergezellen op haar reis naar het verre Europa…

Don Maximo wordt beschreven als een lieve, toegewijde vriend met een open hart en het is een feest om de ceremonies bij te wonen die hij samen met Doña Marquesa uitvoert.
Zijn traditionele fluitspel maakt iedere wandeling door de bergen lichter.

Opnieuw in samenwerking met Peter Bakkes en Alice Kromhout van Terra Sacra, de vaste begeleiders, assistenten en vertalers van Dona Marquesa in Europa, presenteren we een prachtig programma met deze mooie mensen van het Q’ero volk uit het hoge Andesgebergte.

  marquesa-en-maximo

Het totale programma van Doña Marquesa en Don Maximo in juni 2018:

* Zaterdag 16  juni: Workshops Helingtechnieken uit de Inca-Traditie.

* Zondagmiddag 17 juni: NIEUW: Groeps-Inwijding Mosoq-Karpay, de vierde Inwijding…Een prachtige ceremonie voor het traditioneel ontvangen van de vierde inwijding, de Mosoq Karpay met een despacho en een vuurceremonie.

Het is een ceremonie die gezamenlijk gedragen wordt door Dona Marquesa en haar echtgenoot Don Maximo.
De Mosoq Karpay is een bekrachtiging van je eerder al ontvangen 3 Inwijdingen van de Hatun Karpay…..Het is een traditionele Qero-ceremonie die we nu voor 6 personen aanbieden.

Dona Marquesa of Don Maximo maakt per persoon een mooie despacho. Dit duurt ongeveer 3 kwartier per persoon. De andere deelnemers ondersteunen ondertussen dit proces energetisch met het bewaken van Sacred Space.
Daarna krijg je gelegenheid voor een meditatie met jouw persoonlijke despacho en jouw mesa.
Aansluitend mag je zelf je despacho aan het vuur offeren.
Daarna zullen Dona Marquesa en Don Maximo beiden de Inwijdingen bij je inblazen.

Alle aanroepingen die een paqo ook tijdens een individuele inwijding doet, doen Dona Marquesa en Don Maximo ook nu voor jou …

Het is zo’n prachtige ceremonie!…..Van harte aanbevolen voor wie reeds de 3 Inwijdingen heeft ontvangen!

Zondagmiddag 17 juni van 13.30 uur tot 18.00 uur. 125 euro per persoon.
Meer informatie volgt zsm….of neem alvast contact op via de contactpagina, of bel me: 06-42023144

* Vrijdagavond 22 juni t/m zondagmiddag 24 juni : de Chaka-workshop.
We wensen weer graag de meest originele en fundamentele inzichten van de Qeros met je te delen: de “Chaka Workshop”.

* Donderdag 21 juni:  Inca-Midzomerfeest. Viering van de Zomerzonnewende in combinatie met de Viering van het Feest der Plejaden

* Alle overige dagen zijn gereserveerd voor persoonlijke consulten met Doña Marquesa en Don Maximo, dus voor helingsessies en inwijdingen.

dona-marquesa-en-maximo-2

 

* Het weekend van zaterdag 16 en zondag 17 juni: Masterclass-weekend: Workshops Helingtechnieken uit de Inca-Traditie.

mesa-en-veer

Beide dagen horen bij elkaar. De workshops op zaterdag en zondag vullen elkaar aan. Hoewel je kunt boeken voor 1 dag, is het raadzaam om gebruik te maken van het weekend-pakket.
Dit weekend hebben we het voorrecht om Dona Marquesa als healer mee te maken: hoe werkt zij tijdens een healing of een inwijding? Er zal veel onderlinge interactie zijn, terwijl we leren over haar persoonlijke relatie met haar kuya’s, de stenen uit haar mesa, de elementen en de archetypen. Hoe gebruikt zij deze? Welke archetypen en elementen roept zij aan in welke situatie?

Voor iedereen die met een mesa of met chumpistenen werkt, is dit een unieke kans om verdere inspiratie op te doen en een verdieping / verrijking van je eigen stijl van werken.
Hoocha Cleaning en Soul Retrieval vormen een belangrijke basis van iedere Inca-heling en zullen dus beide dagen aan de orde komen.
Traditioneel maken de Qero’s een despacho ten behoeve van een situatie die om een heling vraagt. Ook hieraan besteden we tijdens de workshop aandacht.

Ga naar de pagina “Helingtechnieken uit de Inca-Traditie met Dona Marquesa” voor meer informatie.

* Zaterdag 16 juni: Heling-workshop: Werken met de mesa
Zondag 17 juni : Heling-Workshop: In het teken van de 7 Archetypen en de banden van bescherming

 

* Donderdag 21 juni: Inca Midzomerfeest.  Viering van de Zomerzonnewende in combinatie met de Viering van het Feest der Plejaden

2014_Zomerzonnewende_vuurschaal met bloemen

Het Feest van de Plejaden, met despacho en vuurceremonie. Dit is wel het meest belangrijke feest wat de Qeros en de Inca’s jaarlijks vieren. En uniek dat we dit nu met Doña Marquesa in Nederland mogen ervaren. Ieder jaar in de nacht van 23 op 24 juni vieren de Q’eros het feit dat de Plejaden weer zichtbaar worden. De Plejaden zijn heel belangrijk in de Inca mythologie. Het is volgens de Inca’s de plek waar wij vandaan komen en ook weer naar terugkeren als wij ons leven als mens op Moeder Aarde beëindigen. Zo is het dus de plek van onze voorouders maar ook van onze nakomelingen.
Wij zullen allemaal onze mesa’s openen, maken samen een speciale Plejaden-despacho, ontvangen een mesa-blessing van Dona Marquesa en gaan samen de vernieuwende energie van de Plejaden ontvangen.
Uiteraard verbinden we ons ook met de Zon want het is de Zomerzonnewende.
Dona Marquesa gaat bij de vuurceremonie traditionele Quecha-liedjes zingen.
Verder leert zij ons een dansje dat tijdens de feesten in Qeros wordt uitgevoerd.

* Vrijdagavond 22 juni t/m zondagmiddag 24 juni : de Chaka-workshop.
We wensen weer graag de meest originele en fundamentele inzichten van de Qeros met je te delen: de “Chaka Workshop”.

chaka kleed

De Chaka-Workshop: De 7 Inwijdingen van het Regenboogpad.
Zeven kleuren, zeven paden, zeven niveaus van inwijding, van heling en bewustzijn. De Regenboogbrug van hart tot hart, Sonqo a Sonqo.
Een workshop met echt de meest originele en fundamentele inzichten van de Qeros.
Deze initiatie van het Regenboogpad is een initiatie die alle jonge mensen in de Q’ero traditie ontvangen en die herhaald wordt als iemand ‘van het rechte pad’ afdwaalt door eigen keuzes of door andere omstandigheden in hun leven.

* Alle overige dagen zijn gereserveerd voor persoonlijke consulten met Doña Marquesa en Don Maximo, dus voor helingsessies en inwijdingen.

 mesa en rattle

Korting: Vijf euro korting bij de Viering van de Zomerzonnewende met Feest van de Plejaden
Iedereen die 2 dagen deelneemt aan de workshops in de weekenden, ontvangt 5 euro korting bij deelname aan de Viering van de Zomerzonnewende met het Feest van de Plejaden op donderdag 21 juni.

 dona-marquesa-peter-alice-jose_inca-sjamanisme_qeros_munay-ki_kanexia

Routebeschrijving: zie de contactpagina
Aanmelden: Van te voren via de contactpagina
NB:  Na je aanmelding ontvang je een “officiële” bevestiging met oa de betalingsgegevens en verdere praktische informatie

In Baarn en omgeving zijn goede mogelijkheden om te overnachten.

Doña Marquesa en Don Maximo zijn van 13 juni t/m 27 juni 2018  bij Kanexia in Baarn