Inca-Sjamanisme-Medicijnmensen uit Peru-Workshop Traditionele Inca-Healingtechnieken-juni 2018

Kanexia Baarn

Met Doña Marquesa,
Inca-medicijnvrouw uit Peru

Workshop
Helingtechnieken uit de Inca-traditie

zaterdag 16 juni 2018

dona Marquesa nw

 

Helingtechnieken uit de Inca-traditie

Voor iedereen die een mesa heeft en er graag mee werkt of van plan is om er mee te gaan werken, is dit een unieke kans om verdere inspiratie op te doen en een verdieping en verrijking van je eigen stijl van werken.

Door het bijwonen van deze dag hopen we dat jouw heling-werk met de Inca-traditie meer van binnen-uit mag vloeien; dat je de opgedane kennis meer kunt integreren en zonder schroom kunt toepassen. Voor je eigen healing en welbevinden of voor de healing van jouw cliënten.

De inhoud van de workshop is zodanig dat het interessant is als je al veel of ruime ervaring ervaring hebt met het werken met je mesa (of je chumpi-stenen). En ook wanneer je de mogelijkheden van het werken met een mesa nog maar net aan het ontdekken bent.

Deze dag hebben we het voorrecht om Dona Marquesa als healer mee te maken: hoe werkt zij tijdens een healing of een inwijding? Er zal veel onderlinge interactie zijn, terwijl we leren over haar persoonlijke manier van werken, haar relatie met haar kuya’s, de stenen uit haar mesa, de elementen en de archetypen en de drie werelden. Hoe gebruikt zij deze? Welke energieën roept zij aan in welke situatie?

Een prachtige en leerzame dag voor iedereen die op het Incapad is om je relatie met je mesa te verbeteren en de inspiratie van de Qero-cultuur te gebruiken voor je healing- en coachingwerk.

Vorig jaar hebben we deze dagen met Helingtechnieken al 2x georganiseerd naar volle tevredenheid van iedereen. Het was opvallend hoeveel nieuwe inzichten en technieken ons toen geleerd zijn. We hebben Dona Marquesa echt als healer kunnen meemaken. De levendige en spontane interactie met haar leverde eenieder veel verdieping en verrijking van de eigen Inca-healingtools op.
Vanwege dit grote succes, bieden we deze dag daarom graag nogmaals aan.

Wie mee wil doen heeft bij voorkeur al wel eerder kennis gemaakt met het Inca-Pad.

Iedereen die meerdere  sjamanen van Q’eros, of Paqo’s zoals zij zichzelf noemen, heeft ontmoet weet uit ervaring dat iedereen zijn of haar eigen stijl heeft, hoewel de basisprincipes van allemaal hetzelfde zijn.
Deze dag staan de persoonlijke ervaringen van Dona Marquesa met haar traditie staan centraal.

Natuurlijk zal er niet alleen theorie zijn want Doña Marquesa houdt van actie.
Op het eind van de dag ontvang je van Dona Marquesa of Don Maximo de Banden van Bescherming.

inca-sjamanisme_qeros_mesa-healingtechnieken_inwijdingen_persoonlijk-consult

Zaterdag 16 Juni,  Helingtechnieken uit de Inca-traditie

Deze dag staat helemaal in het teken van het werken de Mesa, de medicijnbuidel van de Qero-sjamanen. Een mesa is een samenstelling verschillende stenen en andere krachtobjecten gebundeld in een fraaie doek.

Doña Marquesa zal de verschillende elementen zoals aarde water, wind en vuur,  die in haar mesa vertegenwoordigd zijn laten zien en uitleggen hoe zij deze tijdens een heling of een inwijding toepast.
De Hoochastenen zijn een belangrijk onderdeel van de Mesa. Iedere heling begint altijd met een Hoocha reiniging, het verwijderen van zware energie, zodat alle ‘oude energie’ die wij niet meer nodig hebben terug kan gaan naar Moeder Aarde. Zo wordt er ruimte gemaakt voor de nieuwe energieën die met behulp van de Kuya’s, de stenen uit de Mesa, worden aangeroepen, en ook voor de soul retrieval, die tevens deel uitmaakt van iedere Inca heling.
Van belang is welke positie de stenen in onze Mesa hebben.
Dona Marquesa zal ook laten zien hoe de drie werelden, de Uchu Pacha, Kay Pacha en Hanaq Pacha (de onderwereld, de middenwereld en de bovenwereld, cq onderbewustzijn, bewustzijn en bovenbewustzijn) in haar mesa vertegenwoordigd zijn en dit bepaalt tevens waar de kuya’s tijdens een heling op het lichaam van de cliënt  worden geplaatst.

Doña Marquesa zal een demonstratie geven van een heling met haar Mesa.

Tenslotte besteden we ook aandacht aan de rol van de zeven archetypen bij een heling. Ondermeer krijg je uitleg over welke archetypen bij elk van de zeven chakra’s horen; de energiecentra van ons lichtlichaam, die door de Q’eros ‘chumpi’ (dwz riem of band) of ‘ñawe’ (dwz oog) genoemd worden. Ook als een heling met de mesa wordt gegeven, worden deze archetypen namelijk aangeroepen.

Aan het einde van de dag heb je een duidelijk overzicht van alles wat voor een heling in de Inka-traditie van de Qeros van belang is.
En tenslotte ontvang je ook nog van Dona Marquesa of van Don Maximo De Banden van Bescherming…

 

Praktische informatie:

Workshop Helingtechnieken uit de Inca-traditie:
Datum: Zaterdag 16 juni 2018
Workshoptijden: van 10.00 tot circa 17.30 uur, met een inloop vanaf 9.30 uur
Aantal deelnemers: max. 12 deelnemers
Deelnamekosten: inclusief koffie/thee en lichte versnaperingen: 160 euro

Korting: Bij deelname aan deze workshop (of aan de 3-daagse Chaka-workshop) ontvang je  5 euro korting bij de Viering van de Zomer-zonnewende en het Feest van de Plejaden, het Inca-Midzomerfeest op donderdag 21 juni.

Routebeschrijving: zie de contactpagina
Aanmelden: Van te voren via de contactpagina
NB:  Na je aanmelding ontvang je een “officiële” bevestiging met oa de betalingsgegevens en verdere praktische informatie

In Baarn en omgeving zijn goede mogelijkheden om te overnachten.

Doña Marquesa is van 13 t/m 27 juni bij Kanexia.
Zie hier haar totale programma.