Inca-sjamanisme Healers uit Peru Viering Herfst-equinox Inca-groeps-despacho-ceremonie met vuur

Kanexia Baarn

Met Doña Marquesa en Don Maximo
Sjamanen / Healers uit Peru

Viering van het Herfstfeest, de Herfst-equinox

UPDATE 22 september: Deze ceremonie is volgeboekt


Maandagavond 23 september 2019 

Met een Inca-Groeps-Despacho-Ceremonie
met vuurceremonie

dona Marquesa nw

EEN DESPACHO-CEREMONIE IS EEN ZEER KRACHTIGE CEREMONIE VOOR HELING EN TRANSFORMATIE
VOLGENS DE OUDE INCA-TRADITIE

 

We maken samen een kleurrijk dankoffer voor Moeder Aarde, dat vervolgens aan het vuur gegeven wordt.  Deze ceremonie is een prachtige gelegenheid om datgene wat jou niet meer dient in je leven los te laten en nieuwe energieën op je pad uit te nodigen. Maar ook om je dankbaarheid te uiten en/of gebeden voor jou en je geliefden kracht te geven.

Iedereen is van harte welkom!
Onze ceremonies zijn altijd voor iedereen toegankelijk.
Tijdens de ceremonies zien we vaak een mengeling van mensen die al bekend zijn met de Qeros en met het Inca-Pad, maar ook mensen voor wie een despacho-ceremonie een eerste kennismaking is met het Inca-sjamanisme.
Iedereen is altijd enthousiast en onder de indruk van de mooie energie en naderhand van de positieve verandering die deze ceremonie heeft gebracht.

Dankbaarheid en iets nieuws
De Herfst-equinox staat voor dankbaarheid voor de oogst tot zover. Wat je dit jaar hebt bereikt en richting afronding gaan.
Het is een moment waarop dag en nacht even lang zijn, een moment van harmonie en balans tussen licht en donker en andere dualiteiten , zoals tussen mannelijk en vrouwelijk. Vanaf nu worden de dagen weer korter worden dan de nachten.

In de cultuur van de Q’eros worden ceremonies gevierd voor alle soorten gelegenheden in de vorm van Despachos, offers aan Moeder Aarde. Eén van die gelegenheden is het wijden van nieuwe dingen, zoals auto’s of huizen, maar ook andere zaken zoals een nieuwe baan, een relatie of een nieuwe aanwinst in de familie.
Het is een prachtig moment om vernieuwing te verwelkomen. In deze ceremonie kun je alles wat je uitnodigt in je leven laten zegenen door Doña Marquesa en Don Maximo en je dankbaarheid ervoor tonen.

 

Dona Marquesa_Peter en Alice_kanexia_20150416_

Wat kan een Despacho-Ceremonie voor jou betekenen?
Deze ceremonie is een prachtige gelegenheid om datgene wat jou niet meer dient in je leven los te laten en nieuwe energieën op je pad uit te nodigen.
Maar ook om je dankbaarheid te uiten.
Je persoonlijke intenties kunnen op elk gebied liggen, die voor heling of transformatie in aanmerking komen voor jezelf of voor je geliefden: gezondheid, emoties, je relaties met andere mensen, je werk, je huis, je relatie met de natuur, om een project waaraan je werkt meer kracht te geven, of om een nieuwe richting op te gaan in je leven…

Wat doen we tijdens een Despacho-Ceremonie?
Tijdens de ceremonie maken we gezamenlijk een despacho, een kleurrijke mandala van allerlei natuurlijke ingrediënten. In de despacho gaan bloemen, suiker, rijst, mais en vele andere ingrediënten, elk met een eigen functie en betekenis. Iedere deelnemer legt haar/zijn eigen wensen en intenties in de despacho. Daartoe ontvang je een kintu (3 blaadjes) waarin je jouw persoonlijk gebedje kunt inblazen. Doña Marquesa zegent deze kintu en legt het in de despacho. Al deze blaadjes samen van de hele groep, vormen het bed waarop wij onze gaven aan Pachamama, aan Moeder Aarde, gaan leggen. Wanneer de despacho klaar is, gaan we samen naar buiten om de despacho aan het vuur te offeren, zodat alle energie en intenties die er ingebracht zijn kunnen transformeren. Deze nieuwe energie blaast Doña Marquesa in in jouw eigen energie-systeem. Rond het vuur in de tuin maken we muziek en zingen we oude inca-liedjes.

Wij nodigen iedereen uit, die dat wenst, om iets mee te nemen dat in de despacho of aan het vuur geofferd kan worden. Denk daarbij wel aan natuurlijke materialen die niet schadelijk zijn voor Moeder Aarde. Bloemen zijn altijd een mooi geschenk aan de despacho of het vuur.

20150517_Bloemen bij het vuur_Dona Marquesa_resized

 

Praktische informatie: Update 22 september: Deze viering is volgeboekt!
Datum: Maandag 23 september 2019
Tijdstip: 19.30 uur tot ca 22.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Locatie: Kanexia, Prinses Marielaan 5, te Baarn. Direct aan het NS-station gelegen, met gratis parkeren op nog geen 4 minuten loopafstand.
Aantal deelnemers: max 25
Kosten: 35 euro, incl. koffie en kruidenthee
Routebeschrijving: zie de contactpagina
Aanmelden: Van te voren via de contactpagina
NB:  Na je aanmelding ontvang je een “officiële” bevestiging met oa de betalingsgegevens en verdere praktische informatie

Meenemen:
*Sokken / sloffen voor binnen
*Warme kleding / schoeisel voor buiten bij het vuur
en als je wilt:
*Iets persoonlijks om aan de despacho of aan het vuur te geven
*Ceremoniële voorwerpen, of andere voor jou dierbare voorwerpen voor het gezamenlijke altaar.
*Muziekinstrumenten voor bij het vuur

Routebeschrijving: zie de contactpagina

Aanmelden: Van tevoren via de contactpagina

Doña Marquesa en Don Maximo zijn van 17 t/m 26 september bij Kanexia.
Zie hier hun totale programma.