Inca-sjamanisme Healers uit Peru Qeros Persoonlijke consulten Healingsessies Inwijdingen

Kanexia Baarn

Met Doña Marquesa
Inca-Medicijnvrouw uit Peru
en haar echtgenoot Don Maximo

Persoonlijke Consulten
Healingsessies en Inwijdingen

Van 17 t/m 26 september 2019

 

dona Marquesa nw

Doña Marquesa en Don Maximo geven krachtige, authentieke persoonlijke sessies conform de eeuwenoude tradities van hun volk, de Q’ero-gemeenschap uit Paucartambo, in het hooggebergte van Peru.

Je kunt bij hen terecht voor een healingsessie of voor het ontvangen van inwijdingen. Iedereen kan een healingsessie van hun ontvangen. De inwijdingen geven zij aan eenieder die op welke wijze dan ook hiertoe de roeping voelt.

Hieronder geef ik meer info over de healingen, over de inwijdingen, over  speciale vormen van healingen en over een groeps-inwijding.

* Vrijdagmiddag 20 september 2019: Groeps-Inwijding Mosoq-Karpay. Een prachtige ceremonie voor het traditioneel ontvangen van de vierde inwijding van de Hatun Karpay, de Mosoq Karpay, met een despacho en een vuurceremonie. Meer informatie > 


* Een speciale vorm van healing is de Hoocha-despacho-ceremonie: een zeer krachtige, zuiverende healing voor het loslaten van datgene wat je niet meer dient en wat je belemmert op je persoonlijke pad.  En jij neemt actief deel aan het maken van de despacho. Dit kan een-op-een of in groepje van 2 personen tot  maximaal 5 bij elkaar horende personen.

* Een andere vorm van healing en transformatie kun je bereiken door deel te nemen aan een traditionele Inca-groeps-despacho-ceremonie. In september hebben we deze gepland op maandagavond 24 september, bij de viering van de Herfst-equinox. Dit vindt plaats in een groep van maximaal 25 personen. Deelnamekosten 35 euro per persoon. Lees meer > 

Healingsessie:

Jouw healingvraag kan heel ruim van aard zijn.
De healing die je gaat ontvangen is een traditionele Qéros-healing. Het is altijd diep-reinigend en transformerend. De sessie is werkzaam op energetisch, psychisch, sociaal, mentaal, emotioneel en fysiek vlak. Doña Marquesa kan hiervoor verschillende methoden gebruiken, afhankelijk van wat je nodig hebt. Meestal werkt zij met haar medicijnstenen.  Bij de start geef jij aan voor welk issue jij de heling wilt ontvangen. De behandeling wordt ook met een kort gesprekje afgesloten. Om zoveel mogelijk effect te hebben van de heling is het raadzaam de dag verder rustig door te brengen.
Een healingsessie duurt ruim 1 uur.

 

Inwijdingen:

De inwijdingen zijn traditionele en zeer krachtige inwijdingen. Een ceremonie zoals de paqo’s ook zelf in hun opleiding ontvangen.
De Qéros geven 3 inwijdingen die gericht zijn op de opening en ontwikkeling van je drie grote energetische krachtcentra: de Munay, de Yachai en de LLankay. Ofwel de centra van Liefde, Wijsheid en Doen. Deze inwijdingen worden volgens de Andestraditie gegeven en staan bekend onder de naam “Hatun Karpay”, de Grote Inwijding…
De eerste inwijding is de Inwijding van de Munay, van de Liefde, in de meest grote zin van het woord, van universele liefde. Een opening van het hart, zodat je meer vanuit je hart gaat leven.
De volgende inwijding is de Inwijding van de Yachai, van Wijsheid. Deze inwijding opent je tot een sterkere verbinding met Moeder Aarde, haar wijsheid en je eigen intuïtie, met de “divine, the sacred, feminine wisdom”.
De derde inwijding is de Inwijding van de Llankay, van Werk. Deze inwijding opent je tot een sterkere verbinding met je hemelse of kosmische verbinding en de ratio, tot de “divine masculin”.
Deze derde inwijding wordt ook wel de Hatun Karpay genoemd.
Na deze inwijdingen zul je beter in staat zijn vanuit je hart en in verbinding met Moeder Aarde, je eigen wijsheid en Vader Hemel, je taken hier op Aarde te gaan verrichten. .

Wanneer je alle drie inwijdingen hebt ontvangen, kun je de Mosoq Karpay ontvangen. Dit is een vierde inwijding en betekent letterlijk de “Nieuwe of Vernieuwende Inwijding”, waarmee je ook een “verversing” van de drie inwijdingen van de Hatun Karpay ontvangt. Deze inwijding kun je ook zien als een herbevestiging voor jezelf om dit Inca-Pad te lopen.

Het ontvangen van een inwijding is altijd helend van aard.

De eerste inwijding, de Inwijding van Munay is voor iedereen
De eerste Inwijding, de Munay Karpay, is toegankelijk voor iedereen die zich daartoe geroepen voelt. Het maakt niet uit of je eerder al wel of niet iets met Inca-sjamanisme hebt gedaan, noch of je van plan bent dit te gaan doen.
Deze inwijding wordt eigenlijk nooit geweigerd om te geven, echter het kan zijn dat het beter is om eerst een healing te ontvangen voordat je deze inwijding gaat ontvangen.
Wanneer je van de Qeros ook de volgende inwijdingen wenst te ontvangen, wordt wel een meer praktisch bezig zijn met de traditie verlangd, waaronder het ontwikkelen van een mesa, je eigen medicijnbundel.
Deze eerste inwijding s de Inwijding van de Liefde, in de meest grote zin van het woord, van universele liefde. Een opening van het hart, zodat je meer vanuit je hart gaat leven.

Een inwijding duurt ruim 2 uur. Per sessie ontvang je één inwijding. Na een tussenpoos van meestal een paar maanden kun je een volgende inwijding ontvangen. Echter: er gelden geen regels hieromtrent. Er zijn überhaupt geen dogma’s in onze Inca-traditie.

Voor de goede orde: De inwijdingen die Dona Marquesa en Don Maximo geven, of een andere paqo van hun gemeenschap, zijn andere inwijdingen dan de inwijdingen van de Munay-ki.

 

* Vrijdagmiddag 20 september 2019: Groeps-Inwijding Mosoq-Karpay. Een prachtige ceremonie voor het traditioneel ontvangen van de vierde inwijding, de Mosoq Karpay met een despacho en een vuurceremonie.

Het is een ceremonie die gezamenlijk gedragen wordt door Dona Marquesa en haar echtgenoot Don Maximo.
De Mosoq Karpay is een bekrachtiging van je eerder al ontvangen 3 Inwijdingen van de Hatun Karpay…..Het is een traditionele Qero-ceremonie die we nu als groepsceremonie voor 6 personen aanbieden.

Als je in de Andes de paqo’s bezoekt en vraagt om een inwijding, nemen zij je mee naar een van de heilige plekken om deinwijding te ontvangen. Dit gaat altijd gepaard met het maken van een despacho, een offer aan Moeder Aarde dat aan het vuur geofferd wordt.
Als de paqo’s in Europa zijn, ontvang je een inwijding van de Hatun Karpay in de regel in een persoonlijke sessie van ruim 2 uur, waarbij je op een bedje op de grond ligt. Er wordt dan geen despacho gemaakt.
Sinds 2018 geven Dona Marquesa en Don Maximo groepsinwijdingen voor de Mosoq Karpay in Baarn. Dat is zo’n mooie, krachtige ceremonie, dat we dat ook dit jaar weer aanbieden.

Elke deelnemer krijgt een persoonlijke despacho gemaakt door Dona Marquesa of Don Maximo. Dit duurt ongeveer 3 kwartier per persoon. De andere deelnemers ondersteunen ondertussen dit proces energetisch met het bewaken van Sacred Space.
Daarna krijg je gelegenheid voor een meditatie met jouw persoonlijke despacho en jouw mesa. Dit gebeurt buiten in de natuur, tenzij het weer het niet toelaat.
Aansluitend mag je zelf je despacho aan het vuur offeren.
Daarna zullen Dona Marquesa en Don Maximo beiden de Inwijdingen bij je inblazen.

Alle aanroepingen die een paqo ook tijdens een individuele inwijding doet, doen Dona Marquesa en Don Maximo ook nu voor jou …

Het is zo’n prachtige ceremonie!…..Van harte aanbevolen voor wie reeds de 3 Inwijdingen heeft ontvangen!

Vrijdagmiddag 20 september 2019  van 13.30 uur tot ca. 17.30 uur. 160 euro per persoon.

Hoocha-Despacho-Ceremonie:

Dit is een bijzondere vorm van heling. Het is een persoonlijke Despacho-ceremonie voor het loslaten van Hoocha, van zware energie.
Despacho-ceremonies kunnen met een groep plaatsvinden. Zie bijvoorbeeld de ceremonies die wij met Dona Marquesa organiseren. Maar traditioneel vinden deze ceremonies ook één-op-één plaats, tussen de healer en de cliënt.
De hoocha-despacho-ceremonie is een zeer krachtige, zuiverende healing voor het loslaten van datgene wat je niet meer dient en wat je belemmert op je persoonlijke pad.  En jij neemt actief deel aan het maken van de despacho.
Tijdens deze sessie wordt Doña Marquesa geassisteerd door Peter en Alice van Terra Sacra. Samen hebben zij hiervoor training ontvangen van Don Alejandro, de vader van Doña Marquesa, in de slangentempel van Urco (zie foto’s), een heilige plek in de nabijheid van Cusco door de Inca’s gebruikt voor het reinigen van zware energie.
Aan het einde van de ceremonie wordt je energieveld gereinigd. Het offer, de despacho, wordt ter afsluiting aan het vuur gegeven. Dit laatste gebeurt niet tijdens de healing-sessie, maar wordt op een later tijdstip gedaan door Doña Marquesa.
Deze persoonlijke ceremonie kun je in je eentje ondergaan, maar is ook beschikbaar voor meerdere personen tegelijkertijd, tot een groepje van vijf bij elkaar horende personen.
Een hoocha-despacho-ceremonie duurt ongeveer anderhalf uur.

In welke taal vindt de communicatie plaats?
De Q’eros spreken Qechua, hun moedertaal. Daarom is Alice van Terra Sacra aanwezig om aan het begin en aan het einde van een healingsessie of een inwijding te zorgen voor een vertaling tussen jou en Doña Marquesa of Don Maximo. Tijdens de sessies zelf wordt eigenlijk niet gesproken.

Praktische informatie:
Locatie: Kanexia, Prinses Marielaan 5, 3743 JA, Baarn, tegenover de achter-uitgang van het NS-station.
Voor je afspraak voor een persoonlijk consult kun je bij het witte woonhuis aanbellen. (Dus niet direct zelf doorlopen naar de praktijk/lesruimte)
Parkeren: Niet op de oprit, maar gratis bij restaurant De Generaal of bij het NS-station.

Route : zie de contactpagina
Aanmelden: dit kan via de contactpagina

Deelnamekosten:
Een healingsessie duurt ruim een uur en kost 125 euro
Een inwijding duurt ruim 2 uur en kost 225 euro
Een Hoocha-Despacho-Ceremonie duurt ongeveer anderhalf uur en kost 150 euro per persoon en 25 euro meer voor elke volgende persoon. Er kunnen per ceremonie maximaal 5 personen deelnemen.

Algemeen advies: om zo goed mogelijk effect van je sessie te hebben, raden we aan de dag zoveel mogelijk in rust door te brengen, veel water te drinken en matig te zijn alcohol.

Maak nu alvast een afspraak, via de Contactpagina
NB: Na je aanmelding wordt telefonisch contact met je opgenomen voor het maken van de afspraak.

Doña Marquesa en Don Maximo zijn bij Kanexia van 17 t/m 26 september 2019
Zie hier hun totale programma in Baarn