Inca-sjamanen uit Peru; Chaka Brug van hart tot hart; Inwijdingen Regenboogpad

Kanexia Baarn

Met Doña Marquesa,
Inca-medicijnvrouw uit Peru

dona-marquesa_inca_sjamanisme_kanexia_peru_munay-ki_baarn_jose-de-graaf

Advanced Chaka-Workshop
Een verdieping van
De 7 Inwijdingen van het Regenboogpad
Van hart tot hart

Hoe kun je in de hectiek van het westerse bestaan meer in balans leven?
Hoe kom je in je werkelijke kracht met de wijsheid achter het Regenboogpad?
Hoe kom je steviger te staan in de praktijk van alledag?
Hoe kom je in een betere relatie met Moeder Aarde?
Hoe kun je jezelf en anderen beter van dienst zijn?


En dit alles aan de hand van de meest originele en fundamentele inzichten van de Qero-voorouders: het Regenboogpad, de Chaka,
de brug van Hart tot Hart

 Vrijdagavond 23 juni t/m zondagmiddag 25 juni 2017

2015-05-25 09.21.14 - kopie

Tijdens deze drie dagen lopen we samen het Regenboogpad en gaan wij, aan de hand van de 7 Inwijdingen van de Chaka-De Brug, dieper in op de wijsheid achter het Regenboogpad en zul je ervaren hoe dit ons kan bekrachtigen in de praktijk van het dagelijks leven.

Om ons NU terug te brengen naar harmonie en de kloof te overbruggen tussen de werelden van de wijsheid van het hart en onze westerse wereld. Om nu heel te zijn met onze natuur in haar al grootsheid. Om angst en polariteiten te overstijgen vanuit liefde,
vanuit een brug van hart tot hart…

chakaruna_brug_brug-van-stenen-bij-water

De Chaka Workshop

Chaka in quechua betekent ‘brug’. Maar de Q’eros, die deze Inka taal nog steeds in zuivere vorm spreken, zien niet de constructie die wij voor ons geestesoog zien als we dit woord horen. Zij voegen er onmiddellijk aan toe :
‘sonqo a sonqo’, ‘van hart tot hart’ en geven er zo een energetische betekenis aan. Dit is één van de vele voorbeelden waarom deze prachtige taal zo moeilijk te vertalen is in onze logische westerse talen.

Toen Alice Kromhout en Peter Bakkes Don Alejandro vroegen ons de meest originele en fundamentele inzichten van zijn voorouders, de Inka priesters uit de hoge Andes, te leren, aarzelde hij geen moment. Dat moest de inwijding van het Regenboogpad zijn. Dit is een inwijding die alle jonge mensen in de Q’ero traditie ontvangen en die herhaald wordt als iemand ‘van het rechte pad’ afdwaalt door eigen keuzes of door andere omstandigheden in hun leven.

dona-marquesa-in-peru_qeros_kanexia_munay-ki_sjamanisme

In deze workshop wordt ons geleerd de zeven paden van de kleuren van de Regenboog te bewandelen, iedere keer de vibratie verhogend, elk pad met zijn eigen heling en op elke kleur een diepe verbinding leggend met het bijbehorende element. Deze workshop in al zijn pure en diepzinnige eenvoud, creëert een prachtige energetische brug tussen onszelf en de elementen, de kosmos en onze goddelijke Moeder en Vader.

Het leert ons het pad van de Regenboog te bewandelen om uiteindelijk de ‘regenboogbrug’ te kunnen vinden die ons terugbrengt naar onze kosmische oorsprong.
Zeven kleuren, zeven paden, zeven niveaus van heling en bewustzijn.

chaka kleed

Advanced Chaka Workshop

Tijdens deze drie dagen lopen we samen het Regenboogpad en gaan wij, aan de hand van de 7 Inwijdingen van de Chaka-De Brug, dieper in op de wijsheid áchter het Regenboogpad en hoe dit ons van dienst kan zijn in het dagelijks leven.

Wij weten allemaal hoe moeilijk het is om in het hectische ‘westerse’ leven de connectie met Pachamama, met Moeder Aarde, zuiver te houden. Onze dagelijkse beslommeringen zorgen er vaak voor dat we uit balans raken en de zware energieën met ons mee torsen als stenen in een rugzak.

Doña Marquesa zal ons meenemen op een reis door de belevingswereld van haar volk. Van jongs af aan heeft zij haar leven in ceremonie doorgebracht, van zonsopgang tot zonsondergang is zij in echte verbinding met Pacha-mama. Kleine persoonlijke ceremonies maken een belangrijk deel uit van haar leven. Door ons bewust te worden van de gedachte achter deze ceremonies kunnen wij leren in ons eigen leven onze persoonlijke rituelen te ontwikkelen.

Bovendien zullen wij tijdens deze workshop aandacht besteden aan de praktische toepassing van de energie van de regenboogbrug en hoe wij daarmee onszelf en anderen kunnen helpen.

dona-marquesa-hoed-en-roos-chaka-bij-water

Voor meer achtergrond-info over de Chaka-workshop > 

Om deze “advanced”-workshop meer toegankelijk te maken bieden we vrijdagmiddag (14.30 – 17.00 uur) ter voorbereiding een Mini-Chaka-Workshop met Dona Marquesa aan.

Op vrijdagavond 23 juni besteden we ook aandacht aan het verschijnen van de Plejaden. Voor meer achtergrond daarover kun je lezen hoe we dit samen vieren op 21 juni tijdens het Inca-Midzomerfeest

Juist nu is een wezenlijke verbinding zo belangrijk, tussen hoofd, hart en handen, tussen mensen onderling en als basis daarvoor een goede verbinding met Moeder Aarde, een vertrouwen in je eigen intuïtie en je eigen vleugels durven uit te slaan, je stem te laten horen. Om vrij te zijn van ballast die je gevangen kan houden in ziekmakende patronen, in angst en zelfs depressie. Om in overvloed, vreugde en harmonie te kunnen samen-leven.

Op een speelse manier reiken we je dit weekend de tools hiervoor aan middels mooie ceremonies en zoveel mogelijk buiten in de natuur.

dona-marquesa_chaka_regenboog_inca-sjamanisme_qeros_munay-ki

 

Voorbereidings-Middag-Mini-Chaka-workshop:
Voor diegenen die voor het eerst kennis maken met de Inca-mystiek en voor hen die de Chaka-workshop nog niet hebben gevolgd, organiseren wij een speciale korte training / bijeenkomst op vrijdagmiddag met Doña Marquesa om de Advanced Chaka Workshop meer toegankelijk te maken.

Hierin brengen we je op de hoogte van de begrippen en de basisprincipes die nodig zijn om deze verdiepings-workshop te kunnen volgen.
Deze Mini-Workshop is van 14.30 uur (inloop vanaf 14.00 uur) tot 17.00 uur en kost 35 euro.
NB: ook wanneer je niet aan de Advanced Chaka Workshop deelneemt, kun je deze Mini-Workshop bijwonen. De kosten zijn dan 50 euro.

 

dona-marquesa-illustratie-2-2

 

Praktische informatie:
Datum: Vrijdagavond 23 juni va 19.30 uur (inloop va 19.00 uur) t/m zondagmiddag 25 juni ca 17.30 uur
Locatie: Kanexia, Prinses Marielaan 5, te Baarn. Direct tegenover de achteruitgang van het NS-station.
De praktijk/trainingsruimte is het witte gebouwtje aan het einde van de oprit.
Parkeren: niet op de oprit, maar gratis bij restaurant De Generaal of bij NS-station
Workshoptijden: Vrijdagavond 23 juni: start om 19.30 uur (inloop va 19.00 uur)  tot ca 22.00 uur;
Zaterdag 24 juni en zondag 25 juni: van 10.00 uur (inloop va 9.30 uur) tot ca 17.30 uur.
Aantal deelnemers: max 12
Deelnamekosten: 330 euro, inclusief koffie/thee en lichte versnaperingen
Aanmelden: Via de contactpagina

 

veer en mesa

 

Voorbereidings-Middag-Mini-Chaka-workshop:
Voor diegenen die voor het eerst kennis maken met de Inka-mystiek en voor hen die de Chaka-workshop nog niet hebben gevolgd, organiseren wij een speciale korte training / bijeenkomst op vrijdagmiddag met Doña Marquesa om de Advanced Chaka Workshop meer toegankelijk te maken.
Hierin brengen we je op de hoogte van de begrippen en de basisprincipes die gedeeld zijn in de Chaka-Workshop, en die nodig zijn om deze verdiepings-workshop te kunnen volgen.
Deze Mini-Workshop is van 14.30 uur (inloop vanaf 14.00 uur) tot 17.00 uur en kost 35 euro.
NB: ook wanneer je niet aan de Advanced Chaka Workshop deelneemt, kun je deze Mini-Workshop bijwonen. De kosten zijn dan 50 euro.

chaka-licht_-marquesa_20170219_103123_006

Korting: Bij deelname aan deze workshop ontvang je vijf euro korting wanneer je ook aanwezig bent bij de Viering van de Zomerzonnewende met Feest van de Plejaden op woensdag 21 juni 2017.

Voor de goede orde nogmaals: Het maakt niet uit of je eerst de Chaka of eerst de Advanced Chaka volgt…

Doña Marquesa is van 17 t/m 27 juni bij Kanexia,
Zie hier haar totale programma.

dona-marquesa-peter-alice-jose_inca-sjamanisme_qeros_munay-ki_kanexia

Chaka, Advanced Chaka (we blijven deze naam met een knipoog gebruiken) en Ñusta Karpay:
De Ñusta Karpay werd ontwikkeld vanuit de Q’ero Andestraditie door Don Mariano, Doña Maria en Don Alejandro  in nauwe samenwerking met onze lieve vriendin Karen van Doesburg…De teachings uit de workshop De Chaka, ligt ten grondslag aan de teachings van de Ñusta Karpay.
Zij, Don Mariano, Doña Maria en Don Alejandro, hebben deze kennis over de Ñusta’s  van hun (voor-)ouders naar buiten gebracht om ons NU terug te brengen naar harmonie en de kloof te overbruggen tussen de werelden van de wijsheid van het hart en onze westerse wereld. Om nu heel te zijn met onze natuur in haar al grootsheid. Om angst en polariteiten te overstijgen vanuit liefde,
vanuit een brug van hart tot hart…

jose-en-don-alejandro-en-dona-marquesa_15-mei-2014_baarn_3-kopie-kopie

Tenslotte: In Baarn en omgeving zijn goede overnachtingsmogelijkheden.