Inca-sjamanen uit Peru bij Kanexia Baarn Helingtechnieken met Dona Marquesa

Kanexia Baarn

Met Doña Marquesa,
Inca-medicijnvrouw uit Peru

Workshops
Helingtechnieken uit de Inca-traditie

zaterdag 17 juni en zondag 18 juni 2017

dona Marquesa nw

 

Masterclass-weekend Helingtechnieken uit de Inca-traditie
Dit weekend staat volledig in het teken van de helingstechnieken uit de Inca-traditie.
Voor iedereen die met een mesa of met chumpistenen werkt, is dit een unieke kans om verdere inspiratie op te doen en een verdieping / verrijking van je eigen stijl van werken.
In de Qero-gemeenschap staan ten aanzien van gezondheid, heling en welbevinden twee begrippen centraal : de Hoocha-cleaning en Soul-retrieval. Deze komen dus beide dagen aan de orde.
De workshops op zaterdag en zondag vullen elkaar aan. Hoewel je kunt boeken voor 1 dag, is het raadzaam om gebruik te maken van het goedkopere weekend-pakket.

Dit weekend hebben we het voorrecht om Dona Marquesa als healer mee te maken: hoe werkt zij tijdens een healing of een inwijding? Er zal veel onderlinge interactie zijn, terwijl we leren over haar persoonlijke relatie met haar kuya’s, de stenen uit haar mesa, de elementen en de archetypen. Hoe gebruikt zij deze? Welke archetypen en elementen roept zij aan in welke situatie?

 

Het hele weekend is een soort “Masterclass” voor iedereen die op het Incapad is.

Dit jaar in Februari hebben we deze dagen met Helingtechnieken naar volle tevredenheid van iedereen voor het eerst georganiseerd. Het was opvallend hoeveel nieuwe inzichten en technieken ons toen geleerd zijn. We hebben Dona Marquesa echt als healer kunnen meemaken. De levendige en spontane interactie met haar leverde eenieder veel verdieping en verrijking van de eigen Inca-healingtools op.
Vanwege dit grote succes, bieden we deze dagen daarom graag nogmaals aan.

Wie mee wil doen heeft bij voorkeur al wel eerder kennis gemaakt met de Paco’s.

Iedereen die meerdere  sjamanen van Q’eros, of Paqo’s zoals zij zichzelf noemen, heeft ontmoet weet uit ervaring dat iedereen zijn of haar eigen stijl heeft, hoewel de basisprincipes allemaal hetzelfde zijn.

Tijdens deze dagen kun je ook vragen stellen over bepaalde gezondheidsklachten of andere issues om te horen hoe Doña Marquesa hiermee te werk gaat.

De persoonlijke ervaringen van Dona Marquesa met haar traditie staan centraal.

Door het bijwonen van deze dagen hopen we dat jouw heling-werk met de Inca-traditie meer van binnen-uit mag vloeien; dat je de opgedane kennis meer kunt integreren en zonder schroom kunt toepassen.

Natuurlijk zal er niet alleen theorie zijn, Doña Marquesa houdt van actie. Het moment en de interactie zullen bepalen wat dat zal inhouden. Wel zal de eerste dag vooral in het teken van de Mesa en de drie werelden staan, en de tweede dag voornamelijk over de zeven archetypes gaan. Hoocha cleaning en Soul Retrieval zijn een belangrijk onderdeel van iedere healing en zullen dus beide dagen aan de orde komen, met het verschil in accent zoals is omschreven bij de zaterdag en de zondag.

De twee dagen horen bij elkaar, daarom adviseren we ook beide dagen te komen. Maar je kunt ook elke dag apart boeken (160 euro) of kiezen voor het iets goedkopere “weekend-pakket” (300 euro)

 

Zaterdag 17 Juni,  Helingsdag 1

Deze dag staat geheel in het teken van de Mesa
Doña Marquesa zal de verschillende elementen die in haar mesa vertegenwoordigd zijn laten zien en uitleggen hoe zij deze tijdens een heling of een inwijding toepast.
De Hoochastenen zijn een belangrijk onderdeel van de Mesa. Iedere heling begint altijd met een Hoocha reiniging. zodat alle ‘oude energie’ die wij niet meer nodig hebben terug kan gaan naar Moeder Aarde. Zo wordt er ruimte gemaakt voor de nieuwe energieën die met behulp van de Kuya’s, de stenen uit de Mesa, worden aangeroepen, en ook voor de soul retrieval, het aanroepen van de geest, die tevens deel uitmaakt van iedere Inca heling.
Van belang is welke positie de stenen in onze Mesa hebben. Zij vertegenwoordigen elementen uit de drie werelden, Uchu Pacha, Kay Pacha en Hanaq Pacha en dit bepaalt tevens waar zij op het lichaam worden geplaatst.
Doña Marquesa zal een demonstratie geven van een heling met haar Mesa.

 

Zondag 18 Juni, Helingsdag 2 

Deze dag besteden we vooral aandacht aan de spirituele healing met archetypen.
In deze workshop krijg je uitleg over de rol van de archetypen bij een heling. Ondermeer krijg je uitleg over welke archetypen bij elk van de zeven chakra’s horen; de energiecentra van ons lichtlichaam, die door de Q’eros ‘chumpi’ (dwz riem of band) of ‘ñawe’ (dwz oog) genoemd worden. Je gaat leren hoe je deze archetypen kunt inzetten bij heling. Ook als een heling met de mesa wordt gegeven, worden deze archetypen namelijk aangeroepen.
Doña Marquesa zal daarom de chumpi stenen naast haar Mesa leggen en één voor één de eigenschappen van ieder archetype behandelen. Zo krijg je een duidelijk overzicht van alle elementen die voor een heling in de Inka traditie van belang zijn.
Tot slot ontvangt iedere deelnemer van Doña Marquesa de zeven banden van bescherming.

 

Praktische informatie:
Beide dagen vullen elkaar aan. Daarom adviseren we om beide dagen te komen. Je kunt echter ook één van beide dagen boeken.

Workshops Helingstechnieken uit de Inca-traditie:
Datum: Zaterdag 17 juni en zondag 18 juni 2017
Workshoptijden: van 10.00 tot circa 17.30 uur, met een inloop vanaf 9.30 uur
Aantal deelnemers: max. 12 deelnemers
Deelnamekosten: inclusief koffie/thee en lichte versnaperingen:
Workshop zaterdag: Helingsdag 1, vooral werken met de mesa: 160 euro
Workshop zondag: Helingsdag 2, vooral werken met de archetypen: 160 euro
Weekendprijs: voor zaterdag én zondag: 300 euro (dus 20 euro korting)

Korting: Ben je beide workshopdagen aanwezig, dan ontvang je 5 euro korting bij deelname aan de Viering van de Zomerwende en het Feest van de Plejaden op woensdag 21 juni.

Routebeschrijving: zie de contactpagina
Aanmelden: Van te voren via de contactpagina
NB:  Na je aanmelding ontvang je een “officiële” bevestiging met oa de betalingsgegevens en verdere praktische informatie

In Baarn en omgeving zijn goede mogelijkheden om te overnachten.

Doña Marquesa is van 17 t/m 27 juni bij Kanexia.
Zie hier haar totale programma.