Inca sjamanen bij Kanexia in Baarn juni 2016 Feest der Plejaden Despacho

Kanexia Baarn

Met Doña Marquesa
Despacho en Vuurceremonie 
Het Feest van de Plejaden

Donderdag 23 juni 2016

En op woensdag 21 juni 2017, in combinatie met de viering van de Zomerzonnewende

dona Marquesa nw

 

Ieder jaar in de nacht van 23 op 24 Juni vieren de Q’eros het feit dat de Plejaden weer zichtbaar worden. In de periode daarvoor zijn ze namelijk een periode van ongeveer 6 weken achter de Zon en zijn ze vanaf de Aarde niet zichtbaar.

Update 23 juni: Dit verschijnsel is ook in Nederland te zien. In de nacht van 23 op 24 juni, voor zonsopkomst, verschijnen de Plejaden aan de horizon aan de oostelijke hemel vanaf ca 3.00 uur….

plejaden_Kanexia_inca-sjamanisme_munay-ki

De Plejaden, door de Q’ eros Mama Coto genoemd, zijn heel belangrijk in de Inca mythologie. Het is volgens de Inca’s de plek waar wij vandaan komen en ook weer naar terugkeren als wij ons leven als mens op Moeder Aarde beëindigen. Zo is het dus de plek van onze voorouders maar ook van onze nakomelingen.

Peru ligt op het zuidelijk halfrond en terwijl wij de zomerzonnewende vieren op 20/21 juni, is het daar dan de winterzonnewende.
Waar in Cusco, Peru, op 24 juni ‘Inti Raymi’, het feest van de Zon wordt gevierd, is deze nacht en volgende dag in de Q’ero-gemeenschappen geheel in het teken van Mama Coto.

Men gaat naar een “Waka”, of “Huaca”, een heilige plek. De mesa’s, de medicijnbundels, worden geopend en een offer wordt gemaakt speciaal voor de Plejaden. En als zij aan de hemel verschijnen viert iedereen de hernieuwde verbinding met de familie. Dit wordt dan ook letterlijk het feest van de vernieuwde energie. Vernieuwde energie voor ons altaar, onze mesa en vernieuwde energie voor onszelf.

2014_Zomerzonnewende_vuurschaal met bloemen

Dit jaar hebben wij de unieke kans in Nederland, om deze bijzondere ceremonie samen met Doña Marquesa te mogen vieren. Wij gaan dit doen met ondermeer een bijzondere Despacho-Ceremonie en een vuurceremonie.

Neem alles wat je achter wilt laten mee voor het vuur en laad jezelf en je belangrijke objecten op in deze warme, vernieuwde energie.

Deze avond zitten we ook nog in de energie van de volle maan op 20 juni.

plejaden_kanexia_sjamanisme

 

Praktische informatie
Datum: Donderdag 23 juni 2016
Tijdstip: 20.00 uur tot ca 22.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Locatie: Kanexia, Prinses Marielaan 5, te Baarn. Direct aan het NS-station gelegen, met gratis parkeren op nog geen 4 minuten loopafstand.
Aantal deelnemers: max 25
Kosten: 35 euro, incl. koffie en kruidenthee
Routebeschrijving: zie de contactpagina
Aanmelden: Van te voren via de contactpagina
NB:  Na je aanmelding ontvang je een “officiële” bevestiging met oa de betalingsgegevens en verdere praktische informatie

Meenemen:
*Sokken / sloffen voor binnen
*Warme kleding / schoeisel voor buiten bij het vuur
en als je wilt:
*Iets persoonlijks, wat natuurlijk en brandbaar is, om aan de despacho of aan het vuur te geven (dat kan met 2 intenties zijn: achterlaten en/of als dankbetuiging)
*Ceremoniële voorwerpen, of andere voor jou dierbare voorwerpen voor het gezamenlijke altaar. En natuurlijk voor het opladen met de vernieuwende energie.
*Muziekinstrumenten voor bij het vuur

Routebeschrijving: zie de contactpagina

Aanmelden:  Van tevoren via de contactpagina

Doña Marquesa is in juni tweemaal bij Kanexia.
Zie hier haar totale programma.

 

Aanmelden en meer info via de contactpagina