Inca-sjamaan van Qeros uit Peru: Persoonlijke Consulten, inwijdingen en helingsessies

Kanexia Baarn

Met Doña Marquesa
Persoonlijke Consulten

18, 19 en 20 oktober 2015
en

19, 20, 23, 24, 25 en 26 november 2015

Dona Marquesa_ - kopie

Doña Marquesa geeft krachtige helingen volgens de traditie van haar volk, de Q’ero’s uit Paucartambo, Peru.
Ook geeft zij de Hatun Karpay, de drie inwijdingen van de Grote Inwijding uit de Q’ero traditie, Munay, Yachay, Llankay (Liefde, Wijsheid, Werk) aan een ieder die de roeping voelt om de Inka-wijsheid op welke manier dan ook, als medicijnvrouw of -man uit te gaan dragen.

Healingsessie:
Bij de start geef jij aan voor welk issue jij de heling wilt ontvangen. De healing die je gaat ontvangen is een traditionele Qéros-healing. Het is altijd diep-reinigend en transformerend. De sessie is werkzaam op energetisch, psychisch, sociaal, mentaal, emotioneel en fysiek vlak. Doña Marquesa kan hiervoor verschillende methoden gebruiken, afhankelijk van wat je nodig hebt. Meestal werkt zij met haar medicijnstenen.  De behandeling wordt met een kort gesprekje afgesloten. Om zoveel mogelijk effect te hebben van de heling is het raadzaam de dag verder rustig door te brengen.
Een healingsessie duurt ruim 1 uur.

Inwijdingen:
De inwijdingen zijn traditionele en zeer krachtige inwijdingen. Een ceremonie zoals de paqo’s ook zelf in hun training ontvangen. De Qéros geven 3 inwijdingen die gericht zijn op de opening en ontwikkeling van je drie grote energetische krachtcentra: de Munay, de Yachai en de LLankay. Ofwel de centra van Liefde, Wijsheid en Doen. Deze inwijdingen worden volgens de Andestraditie gegeven en staan bekend onder de naam “Hatun Karpay”, de Grote Inwijding…
De sjamaan begint met de inwijding van de Munay, van het hart, zodat je meer vanuit je hart gaat leven. Daarna ontvang je de Yachai, de inwijding die je een sterkere verbinding geeft met Moeder Aarde, haar wijsheid en je eigen intuïtie. Daarna ontvang je de Llankay, wat je kunt omschrijving als je hemelse of kosmische verbinding en de ratio, waarmee je vanuit je hart en in verbinding met Moeder aarde en je eigen wijsheid je taken hier op Aarde kunt gaan verrichten.
Wanneer je alle drie Inwijdingen hebt ontvangen, kun je de Mosoq Karpay ontvangen. Dit is een vierde Inwijding en betekent letterlijk de “Nieuwe of Vernieuwende Inwijding”, waarmee je ook een “verversing” van de Hatun Karpay ontvangt. Sinds eind 2012 delen de Qeros ook deze Inwijding uit hun traditie met ons …
Een inwijding duurt ruim 2 uur.

Voor de goede orde: dit zijn andere inwijdingen dan de inwijdingen van de Munay-ki.

Hoocha-Despacho
Dit is een persoonlijke Despacho ceremonie voor het loslaten van Hoocha, zware energie met Doña Marquesa, Inka ñusta Paqo van Q’eros, Peru.
Het is een offer aan Moeder Aarde in een prachtige ceremonie die al eeuwenlang door de Q’eros bij zeer veel gelegenheden wordt gevierd. In dit geval betreft het een ceremonie voor het loslaten van datgene wat ons niet meer dient en ons belemmert op ons persoonlijke pad. Dona Marquesa zal geassisteerd worden door Peter van Terra Sacra. Samen hebben zij hiervoor training ontvangen van Don Alejandro, de vader van Doña Marquesa, in de slangentempel van Urco (zie foto’s), een heilige plek in de nabijheid van Cusco door de Inka’s gebruikt voor het reinigen van zware energie.
Jij bent aanwezig bij het samenstellen van het offer en neemt actief deel aan herplaatsen van de groepjes groene blaadjes waar je je wensen en gebeden in blaast. Aan het einde van de ceremonie wordt je energieveld schoongemaakt. Het offer wordt ter afsluiting aan het vuur gegeven. Dit laatste gebeurt niet tijdens de healing-sessie, maar wordt op een later tijdstip gedaan door Doña Marquesa en Peter.
Deze ceremonie is voor één tot vijf personen en duurt één tot anderhalf uur.

In welke taal vindt de communicatie plaats?
De Q’eros spreken Qechua, hun moedertaal. Daarom is Alice van Terra Sacra aanwezig om aan het begin en aan het einde van een healingsessie of een inwijding te zorgen voor een vertaling tussen jou en Doña Marquesa. Tijdens de sessies zelf wordt eigenlijk niet gesproken.

Praktische informatie:
Locatie: Kanexia, Prinses Marielaan 5, 3743 JA, Baarn, direct naast het NS-station
Tbv je afspraak bij Doña Marquesa kun je aanbellen bij het woonhuis.
Parkeren: dit kan gratis bij restaurant De Generaal of bij het NS-station
Route: zie de contactpagina

Deelnamekosten:
Een healingsessie duurt ruim een uur en kost 125 euro
Een inwijding duurt ruim 2 uur en kost 225 euro
Een Hoocha-Despacho duurt 1 tot anderhalf uur en kost 150 euro pp en 25 euro voor elke volgende persoon. Er kunnen per ceremonie maximaal 5 personen deelnemen.

Algemeen advies: om zo goed mogelijk effect van je sessie met Doña Marquesa te hebben, raden we aan de dag zoveel mogelijk in rust door te brengen, veel water te drinken en matig te zijn alcohol.

Maak nu alvast een afspraak, via de Contactpagina

Doña Marquesa is dit najaar tweemaal bij Kanexia, in oktober en november.
Zie hier haar totale programma.