Buteyko-Methode Ademhaling en betere gezondheid Lezing

image_thumbnail_007

Lezing / Presentatie 

Over de Buteyko-Methode:

Voor een betere gezondheid door een lichte ademhaling

Is volgeboekt!
Zondag 4 november 2018, 
13.00 – 15.00 uur

door Buteyko-specialist
Masha Anthonissen-Kotousova

Minder ademen maakt gezond!

“Adem diep…”Wie heeft dit advies nooit gekregen? Het lijkt ook logisch; diep inademen en je vult je longen weer met zuurstof.
Echter: De Russische arts Konstantin Buteyko kwam halverwege de vorige eeuw door wetenschappelijk onderzoek tot de conclusie dat bovenmatige longventilatie (hyperventilatie), ofwel te diepe ademhaling, verstoring van de stofwisseling en van de immuniteit veroorzaakt en dat daardoor chronische aandoeningen ontstaan.
Vermindering van de ademhaling daarentegen stopt aanvallen van benauwdheid, hoestbuien, neusverstopping en allergische verschijnselen binnen enkele minuten.

Buteyko biedt een trainingsprogramma dat de ademhaling normaliseert en de gezondheid herstelt.

masha_kotousova_buteyko_kanexia_

Deze lezing over de Buteyko-methode, met veel ruimte voor het stellen van je eigen vragen, is gratis.

De lezing wordt gegeven door Masha Anthonissen-Kotousova. Zij  is de enige Buteyko-specialist in Nederland die door Professor Buteyko zelf in Rusland is opgeleid.
Sinds oktober 1988 geeft zij regelmatig Buteyko-cursussen aan zieke en gezonde mensen.
Masha is de vertegenwoordiger van de Buteyko Kliniek van Moskou in Nederland. In 1998 introduceerde zij de Buteyko-methode in Nederland.

De Buteyko-Methode-cursus heb ik zelf bij Masha gevolgd en ik ben er heel enthousiast over.  Masha is echt een fantastische teacher.Daarom ben ik heel blij dat zij deze lezing nu ook in Baarn geeft.

Je krijgt toegang door je eerst van te voren aan te melden. Dat kan via de contactpagina. NB:de lezing is volgeboekt!

Een lezing voor een gezond leven, door een lichte ademhaling.

wit-veertje_buteyko-cursus_baarn_ademhaling_masha

Een gezond leven door een lichte ademhaling.
Een oude wijsheid van de Samoerai-vechters leert dat je zodanig rustig moet ademen dat een donsje of veertje voor je neus niet beweegt door je ademhaling.

Probeer het maar eens.
Of doe je vinger onder je neus. Als je voelt hoe de lucht stroomt, regel je adem dan zo, dat je deze niet meer voelt. De ademhaling van een gezond mens in rusttoestand is niet te horen en is amper te zien. Als dat niet het geval is, dan is sprake van hyperventilatie.

En sowieso nooit door je mond, maar door je neus ademhalen.

Bijna niemand is zich bewust van het feit dat hij of zij teveel of te diep ademhaalt.
Dat is jammer want een te diepe ademhaling kan op sluipende wijze je gezondheid schaden. Klachten kunnen zijn: neusverstopping, allergie, astma, bronchitis, hoge bloeddruk, spijsverteringsproblemen, stress, onverklaarbare angsten, paniekaanvallen, vermoeidheid, slapeloosheid, snurken en slaap-apneu.

Met de Buteyko-ademhalingsmethode herstel je bij jezelf een rustige, ontspannen en natuurlijke ademhaling. Het neemt zodoende de oorzaak van je klachten weg.

Tijdens de lezing krijgt je een goed inzicht in de relatie tussen chronische hyperventilatie en zogenaamde “welvaartsziekten”. Je zult ontdekken wat er in je lichaam gebeurt wanneer je ademhaling te diep wordt en hoe het herstel van chronische ziekten verloopt bij toepassing van de Buteyko-methode.

 

“Bij de behandeling van ziekten dient slechts
één methode te worden toegepast:
de methode die de oorzaak van de ziekte weghaalt.”
K.P.Buteyko

buteyko-methode_astma_allergie_hooikoorts_verstopte-neus_chronische-bronchitus_-masha-kotousova_kanexia_baarn_cursus

Door een regelmatige Buteyko-training kun je je ademhaling normaliseren en een goede en stabiele gezondheid bereiken.

Diepe ademhaling
Bovenmatige longventilatie leidt tot verstoring van de stofwisseling, verstoring van de immuniteit en tot het ontstaan van allergie. Om deze verstoringen te compenseren ontwikkelt het lichaam beschermende reacties, waarvan bronchiale astma het meest treffende voorbeeld is.

De Buteyko-methode is een natuurlijke geneeswijze die zonder medicijnen binnen enkele minuten benauwdheidsaanvallen bij bronchiale astma, een verstopte neus, hoestbuien en allergische verschijnselen opheft. Bovendien zorgt ze er voor dat deze symptomen uitblijven.

De Buteyko-methode normaliseert de stofwisseling geleidelijk aan en versterkt de immuniteit, waardoor de ziekte verdwijnt en de gezondheid herstelt.

Het is gelukt om de oorzaak op te sporen van de meest voorkomende aandoeningen van longen en bronchiën, hart en bloedvaten, het hormonale systeem en het zenuwstelsel.
Gebleken is dat deze aandoeningen direct of indirect verbonden zijn met diepe ademhaling. Als de ademhaling wordt genormaliseerd, verdwijnen deze ziekten. De Russische fysioloog en arts Konstantin Buteyko heeft een trainingsprogramma gecreëerd waarmee mensen hun ademhaling kunnen normaliseren. Dit is de Buteyko-methode.
De methode wordt in de Russische geneeskunde sinds 1985 officieel toegepast.

De Buteyko-methode leer je in 5 lessen van elk 1,5 uur. Masha geeft deze cursus oa in Baarn. Lees meer over de cursus op deze pagina

 

buteyko-methode_cover-boek-masha_leef-gezond-adem-rustig

Praktische informatie: NB: de lezing is volgeboekt
Locatie: Kanexia, Prinses Marielaan 5, 3743 JA Baarn
Datum en tijdstip: Zondag 4 november 2018, om 13.00 uur tot ca 15.00 uur.
Inloop vanaf 12.30 uur.
Een half uur voor aanvang is de zaal open en staat de thee voor je klaar.
Deelnamekosten: Gratis
Aanmelden: via de contactpagina.
Na je aanmelding ontvang je verdere praktische informatie
Route: zie hiertoe de contactpagina