Met Inca-sjamaan van Qeros uit Peru: Weefworkshop met Dona Marquesa

Kanexia Baarn

Met Doña Marquesa
Weef-workshop
Weef je wereld

Zondag 18 oktober

 

Update 9 oktober: in verband met de belangstelling is deze workshop vervallen en in plaats daarvan hebben we nu extra ruimte voor persoonlijke consulten. In eerste instantie tussen ca. 11.00 en 17.00 uur

Doña Marquesa is een meesterweefster van Q’eros. Eerder dit jaar heeft zij voor het eerst workshops gegeven waarin de deelnemers kennis konden maken met de bijzondere manier van weven van deze oude cultuur.

Doña Marquesa is, zoals alle vrouwen uit haar gemeenschap, een uiterst begaafde weefster. Weven is voor haar meer dan handwerk, het is een traditie van haar volk waarin zij haar verbinding met Pachamama eert.

Tijdens deze dag in Baarn geeft Doña Marquesa een demonstratie van haar weefwerk en de manier waarop de vrouwen van Q’eros weven, in verbinding met Pachamama en de ñustas die voor het weven worden aangeroepen.

Ook kun je zelf op de Qeros-wijze gaan weven: jij leert namelijk een Watana-armbandje te weven. Dit is een traditioneeel Qeros-armbandje, een koord met kraaltjes, in de kleuren van de regenboog, waarbij je persoonlijke instructie krijgt van Doña Marquesa, geassisteerd door Peter&Alice.

Ook wordt veel achtergrond informatie gegeven over de betekenis van de symbolen en kleuren in het Qero-weefwerk.

Deze dag is ook bedoeld voor diegenen die eerder de weef-workshop met Dona Marquesa hebben gedaan en verder instructie van haar willen ontvangen om patronen op te zetten.

Deze workshop is kleinschalig met maximaal 12 deelnemers zodat iedereen een kans krijgt persoonlijk door Doña Marquesa te worden bijgestaan.

Deelnamekosten: 150 euro, inclusief lunch en alle materialen
Tijdstip: 10.00 – 17.00 uur