Alma en Xolotl sjamanen teachers lineage-keepers aloude traditie Mexico workshops healingsessies ceremonie

Kanexia Baarn

 

Alma en Xolotl

Lineage-keepers van de aloude Mexicaanse Traditie

Vrijdag 20 april  t/m donderdag 26 april 2018

alma-and-xolotl_jose-luis-chavez-alma-santiago-martinez_mexica-lineagekeepers_nahuatl_toltec-aztec

 

Alma en Xolotl uit Mexico, opnieuw in Baarn

Met veel vreugde kondig ik het tweede bezoek aan van Alma en Xolotl uit Mexico.
Zij zijn lineagekeepers van de aloude Mexicaanse traditie.
Alma, psychologe en krachtige traditionele healer is samen met haar echtgenoot Xolotl, hoogleraar, lineage-keeper en uitdrager van de aloude Mexicaanse wijsheid een week bij Kanexia.
Een prachtig paar, universitair geschoold en tegelijkertijd vertegenwoordigers van de oude vrouwelijke en mannelijke wijsheid van hun aloude cultuur.

Na de mooie ervaringen met elkaar afgelopen najaar, komen Alma en Xolotl dit voorjaar terug naar Baarn, wederom samen met Alice Kromhout en Peter Bakkes van Terra Sacra, met wie ik ook reeds lange tijd al het bezoek aan Baarn organiseer van de Qero-sjamanen uit Peru.

Alma en Xolotl geven prachtige workshops, waaronder het werken met de spiegel van obsidiaan (zondag 22 april) , een speciale healing-workshop waarbij kristallen centraal staan (woensdag 25 april)  en een workshop over de Azteekse kalender (zaterdag 21 april)  Zij verzorgen 2 ceremonies, waarbij met name de ceremonie voor Moeder Aarde op de Internationale Aardedag, zondag 22 april, van harte aanbevolen is.
Ook de persoonlijke consulten kan ik uit eigen ervaring van harte aanbevelen. (maandag 23 april, dinsdag 24 april en donderdag 26 april). Wacht niet te lang met aanmelden want vol is vol.  Alma geeft heel krachtige healingsessies en Xolotl geeft je zeer waardevolle inzichten met de uitleg van je Mexicaanse horoscoop.
Tijdens hun eerste avond geven zij bij de introductie-ceremonie (vrijdag 20 april) een mooie uitleg over het wereldbeeld van “de Mexica” en haar oude wijsheid.

We begroeten van harte: Nahuatl genezeres Alma Santiago Martinez en haar man José Luis Chavez Martinez, wiens Nahuatl naam Xolotl is – de God van Vuur en Licht en de tweeling van Quetzalcoatl.

 

Wie zijn Alma en Xolotl?

Alma, traditionele healer en psychologe.
Alma is opgeleid tot psychologe op de “Universidad Nacional Autónoma de México”.
Al haar traditionele kennis komt van de lijn van haar grootmoeders uit Tenochtitlan, Veracruz en Oaxaca.
Zij past deze kennis toe als heler en als moeder. Samen met haar partner Xolotl is zij Lineage Keeper van de oude Nahuatl traditie.
Daarnaast heeft zij een uitgebreide kennis en ervaring met Obsidiaan als helings-methode.
In Mexico-stad wordt zij door velen als één van de krachtigste traditionele healers beschouwd.

Xolotl, hoogleraar en lineage-keeper van de aloude Mexica-traditie
Jose Luis Chavez Martinez was van jongs af aan geïnteresseerd in de Nahuatl cultuur en wijdt zich aan het begrip en de overdracht van voorouderlijke kennis, zoals wereldbeeld, filosofie, astrologie, dans en natuurlijk de Nahuatl taal.
Ook heeft hij basiskennis van de Maya taal en cultuur.
Zijn kennis van astrologie is veelomvattend en hij geeft workshops en privéles in astrologische berekeningen volgens de Aztekenkalender.
Momenteel is hij hoogleraar aan de Nationale Autonome Universiteit van Mexico in Meso-Amerikaanse studies. Docent van klassieke Nahuatl taal in de Nationale School voor Antropologie en Geschiedenis, docent Nahuatl taal en cultuur aan het Instituut voor Hoger Secundair Onderwijs Mexico Stad.
Naast werk voor behoud en verspreiding van de Nahuatl taal in verschillende regio’s van het grondgebied Mexica is hij oprichter en hoofd van Tlatlatzinc (de Thunder Clan), een groep ceremoniele dansers die de oude traditie van de Mexica-volken van Mexico in stand houden.

Volgens Xolotl worden de moderne Mexica-mensen niet noodzakelijkerwijs in Mexico geboren. Op dit moment zijn er veel mensen die deze tradities in het verleden hebben ervaren en nu terugkeren om zich opnieuw te verbinden met de oude wijsheid.

alma-and-xolotl_-kanexia_lineage-keepers_mexico_shamanisme_tolteken_baarn

Programma van Alma en Xolotl
vrijdag 20 april t/m donderdag 26 april 

 

Vrijdagavond 20 april: Introductie-ceremonie
met informatie over de aloude Mexicaanse wijsheid, stromingen, volken, culturen en tradities en het wereldbeeld van “de Mexica”
tevens nadere info over de diverse workshops

alma-en-xolotl_vuur_sjamanisme_lineage-keepers_mexico_tolteken_nahual_ceremonie_moeder-aarde_kanexia

Alma en Xolotl zullen de avond openen met het groeten van de 6 richtingen.
Daarna vertellen zij uitgebreid over het wereldbeeld van “de Mexica” en over de verschillende aloude Mexicaanse tradities, stromingen, volken en culturen.
Deze avond is een prachtige gelegenheid om kennis te maken met dit mooie paar dat de vrouwelijke en mannelijke wijsheid van de Nahuatl cultuur vertegenwoordigt.
Ook geven zij uitleg over het werk wat zij nu in Baarn gaan doen, over de workshops, de ceremonie en de persoonlijke sessies.
Tevens is er gelegenheid zijn om de diverse artikelen zoals o.a. obsidiaan, sahumadores (kelk om copal te branden) en traditionele kleding te bekijken en aan te schaffen.
Tijdstip: 19.30 uur tot ± 22.00 uur
Prijs: 20 € ( 10 € voor wie al een workshop heeft geboekt. Mocht je naar aanleiding van deze avond één of meer workshops boeken dan krijg je 5-10 € korting)

 

Zaterdag 21 April, Workshop Tonalamatl; Over de Azteekse kalender

Kom jouw kosmische identiteit ontdekken op deze prachtige dag vol oude wijsheid en ceremonie.
Xolotl zal ons de Azteekse kalender uitleggen die, net zoals de Maya kalender, veel meer synchroon met de kosmos is dan de westerse Gregoriaanse kalender.
De Kosmische visie van de Mexicas, de oorspronkelijke bewoners van Mexico, zal zich voor ons ontvouwen. De grote kennis die Xolotl heeft van de oude legendes en de oorsprong van de Nahuatl taal geeft ons waardevolle inzichten in onze plaats in de kosmos.
Het is niet alleen maar theorie. Xolotl zal ons ook verschillende oefeningen en bewegingen leren die nuttig kunnen zijn in het dagelijks leven en die ons zullen helpen onze aanwezigheid in de kosmos te bekrachtigen.
Deze dag is ook een mooie voorbereiding op het werk met Tezcatlipoca, de spiegel van obsidiaan, de workshop van zondag 22 april.
Tijdstip: 10.00 uur tot ± 17.00 uur
Prijs:
Voor zaterdag en zondag 290 € bij reservering en aanbetaling vóór 28-3-2018 daarna 320 €
Voor één dag 150 € bij reservering en aanbetaling vóór 28-3-2018 daarna 165 €

 

Zondag 22 April, Workshop Tezcatlipoca, de Spiegel van Obsidiaan

Verdieping van de kennis van Tezcatlipoca; spiegel van obsidiaan, de smeulende spiegel, het innerlijk wezen. Paden en handelingen van het verleden gaan niet verloren, maar worden opgenomen in de grote takken van de stamboom die ons hart en gezicht tekenen en voor een groot deel onze levenscyclus beinvloeden.. De Tezcatlipoca kennis helpt ons een scala van mogelijkheden te ontdekken om ons menselijk potentieel te ontwikkelen en het mysterie van onze aanwezigheid te doorgronden.
Door te werken met de spiegel van obsidiaan gaan wij op zoek naar onze ¨Yaotl¨, de vijandelijke krijger, die aspecten van ons ego die we liever niet zien en waar we zelfs bang voor kunnen zijn. Door de essentie van ons innerlijke wezen te leren kennen en accepteren kunnen we de ´verstrikkingen´ van ons ego verwijderen en tot ons volle potentieel komen.
Tijdstip: 10.00 uur tot ± 17.00 uur
Prijs:
Voor zaterdag en zondag 290 € bij reservering en aanbetaling vóór 28-3-2018 daarna 320 €
Voor één dag 150 € bij reservering en aanbetaling vóór 28-3-2018 daarna 165 €

Zondagavond 22 april 2018
Tzoalli Ceremonie, voor Moeder Aarde
NB: het is dan International Earth-Day

alma-and-xolotl_-nw-3_ceremonie-moeder-aarde-2

Een offer van verzoening met Moeder Aarde waarbij we dankzegging doen voor alles wat wij ontvangen voor ons bestaan. Met verschillende authentieke Mexicaanse ingrediënten waaronder amarant en tequila zal door twee door Alma en Xolotl aangewezen deelnemers een “Tzoalli” worden gevormd onder begeleiding van Alma en daarna aan alle deelnemers uitgedeeld.
Met uitleg van deze traditie door Xolotl.
Tijdstip: 19.30 uur tot ± 22.30 uur
Prijs: 35 €

 

Woensdag 25 April, Healing-Workshop werken met kristallen

In deze mooie workshop zal Alma de helende werking van verschillende kristallen toelichten. Alma heeft jarenlange ervaring als traditionele genezeres en gebruikt vaak kristallen in haar sessies. Zij zal ons de eigenschappen van de verschillende mineralen leren herkennen en toepassen. Ook zal zij ons leren hoe we onze kristallen kunnen schoonmaken en energetiseren.
Neem voor deze workshop al jouw favoriete kristallen voorwerpen mee!
Tijdstip: 10.00 uur tot ± 17.00 uur
Prijs: 135€ bij reservering en aanbetaling vóór 28-3-2018 daarna 150€

 

Persoonlijke consulten: Zowel Alma als Xolotl zijn beschikbaar voor privé sessies. Zij spreken Spaans en Alice Kromhout zorgt voor de vertaling naar het Nederlands. 

Healingen door Alma, maandag 23 april, dinsdag 24 april en donderdag 26 april 
Alma geeft krachtige healingen waarbij zij onder meer gebruik maakt van de traditionele methodes zoals ze die van haar grootmoeders heeft geleerd. Ook heeft zij een uitgebreide kennis en ervaring met Obsidiaan als helings-methode.

In Mexico-stad wordt zij door velen als één van de krachtigste traditionele healers beschouwd
Prijs: 125 euro

 

Tonalamatl = Geboortekaart, Geboorte-horoscoop volgens de Mexicaanse / Azteekse Astrologie door Xolotl
maandag 23 april, dinsdag 24 april en donderdag 26 april 

alma-en-xolotl_geboortekaart_mexicaanse-astrologie_horoscoop_nahual_tolteken_sjamanisme_kanexia

Xolotl geeft een duiding van je geboorte-horoscoop vanuit de Mexicaanse / Azteekse astrologie. Hij maakt daartoe je persoonlijke geboortekaart (Tonalamatl) waarbij tevens je Nahuatl naam onthuld zal worden.

Hiermee kom je te weten welke energieën volgens de Azteekse astrologie jouw leven beïnvloeden en welke energieën uitgekozen zijn door jouw Nahual(Bron) om je ervaringen te verrijken.
Tijdens de sessie met Xolotl geeft hij je een uitleg van de energieën in je geboortekaart. Uit de verschillende invloeden kies je twee stromingen waar je bewust mee wilt werken en daarmee stelt Xolotl je Nahuatl naam vast.
Jouw naam wordt vervolgens als pictogram op je geboortekaart getekend toegevoegd.
Het resultaat is een prachtige collage van de energieën die op jouw levenspad aanwezig zijn, wat je inzicht geeft in de uitdagingen die zich in je dagelijks leven voordoen.

Van te voren hebben we je gegevens nodig: plaats, datum en tijdstip van geboorte. Je ontvangt dan een prachtige kaart met authentieke pictogrammen.
Xolotl tekent en kleurt de geboortekaarten wanneer hij nog in Mexico is. De finishing touch met de pictogram van je Tonal-naam gebeurt in Nederland. Om teleurstelling te voorkomen is het dus echt belangrijk dat je ruim van te voren, dat kan nu al, je gegevens aan ons doorgeeft.
Prijs: Alleen geboortekaart 85 €
Geboortekaart plus persoonlijke uitleg 150 €

Overige praktische informatie:

Locatie: Kanexia, Prinses Marielaan 5, 3743 JA, te Baarn, en zie de contactpagina
Aanmelden: dit kan van te voren via de contactpagina
Nadere informatie: ga daartoe svp ook naar de contactpagina
Zo nodig verwijs ik voor meer inhoudelijke informatie door naar Alice Kromhout van Terra Sacra.
Tijdstippen: Een half uur voor aanvang van een workshop of ceremonie ben je al welkom. Koffie en thee staan dan voor je klaar.
Deelnamekosten: Alle prijzen zijn inclusief koffie/thee en kleine versnaperingen.
Na aanmelding ontvang je verdere gegevens over de betaling.
Taal: Alma en Xolotl spreken Spaans en Alice Kromhout van Terra Sacra vertaalt naar het Nederlands en/of Engels.
Overnachtingen: Er is in en rondom Baarn volop keuze, graag geef ik daarover advies, en zie ook de contactpagina

 

alma-en-xolotl_mexico_lineage-keepers_oude-traditie_sjamanisme_tolteken_nahual_kanexia_workshops_ceremonie